ΘΑ ΧΡΕΙΑΣΤΟΥΜΕ:
1 Κοτόπουλο μέτριο-1.5 κιλό.
2-3 Ξερά κρεμμύδια.
1 Κούπα ρύζι.
3 Σκελίδες σκόρδο.
2 Κουταλιές της σούπας τοματοπολτό.
Αλάτι και Πιπέρι.
1 Φλυτζάνι λάδι ελιάς
έτοιμο φύλλο για πίτες.
ΑΝ ΑΝΟΙΞΟΥΜΕ[8 - 10]ΦΥΛΛΑ ΘΑ ΧΡΕΙΑΣΤΟΥΜΕ:
1 Κιλό αλεύρι για όλες τις χρήσεις
3 Σταγόνες ξύδι και νερό.
ΠΩΣ ΤΗ ΦΤΙΑΧΝΟΥΜΕ:
Βάζουμε στη φωτιά μια κατσαρόλα.
Βάζουμε μέσα το κοτόπουλο
με νερό να το σκεπάζει.
Ρίχνουμε τα κρεμμύδια, τα σκόρδα
και τον τομοτοπολτό.
Όταν βράζει το ξαφρίζουμε με μια τρυπητή κουτάλα
και όταν σταματίσει να αφρίζει, το αλατίζουμε.
Βράζουμε για 40 λεπτά περίπου.
Όταν είναι έτοιμο, το κοτόπουλο το βγάζουμε
από την κατσαρόλα και το αφήνουμε να κρυώσει.
Αφαιρούμε την πέτσα και τα κόκκαλα
και το κόβουμε σε μπουκίτσες.
Βάζουμε την καταρόλα με το ζουμί στη φωτιά
και ρίχνουμε το ρύζι.
Μόλις πάρει να βράσει το κατεβάζουμε από τη φωτιά.
Σε ένα ταψί λαδωμένο, απλώνουμε τα φύλλα
να βγαίνουν έξω από το ταψί
και τα λαδώνουμε, ένα-ένα.
Ρίχνουμε το ρύζι με το ζουμί
στο κέντρο του ταψιού και το πιπερώνουμε.
ΤΩΡΑ ΤΟΠΟΘΕΤΟΥΜΕ ΤΑ ΚΟΜΜΑΤΙΑ ΤΟΥ ΚΟΤΟΠΟΥΛΟΥ
ΣΤΟ ΦΥΛΛΟ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΟ ΤΑΨΙ
ΚΑΙ ΤΟ ΤΥΛΙΓΟΥΜΕ ΝΑ ΕΡΘΕΙ ΜΕΣΑ ΣΤΟ ΤΑΨΙ.
Είναι έτοιμη για το φούρνο.
ΨΗΣΙΜΟ:180 Βαθμοί για 1 ώρα περίπου.
ΑΠΟΛΑΜΒΑΝΟΥΜΕ.
ΘΑ ΧΡΕΙΑΣΤΟΥΜΕ:
2-3 Ξερά κρεμμύδια.
1 Κούπα ρύζι.
3 Σκελίδες σκόρδο.
2 Κουταλιές της σούπας τοματοπολτό.
Αλάτι και Πιπέρι.
1 Φλυτζάνι λάδι ελιάς
έτοιμο φύλλο για πίτες.
ΑΝ ΑΝΟΙΞΟΥΜΕ
[8 - 10]
ΦΥΛΛΑ ΘΑ ΧΡΕΙΑΣΤΟΥΜΕ:1 Κιλό αλεύρι για όλες τις χρήσεις
3 Σταγόνες ξύδι και νερό.
ΠΩΣ ΤΗ ΦΤΙΑΧΝΟΥΜΕ:
Βάζουμε στη φωτιά μια κατσαρόλα.
Βάζουμε μέσα το κοτόπουλο
με νερό να το σκεπάζει.
Ρίχνουμε τα κρεμμύδια, τα σκόρδα
και τον τομοτοπολτό.
Όταν βράζει το ξαφρίζουμε με μια τρυπητή κουτάλα
και όταν σταματίσει να αφρίζει, το αλατίζουμε.
Βράζουμε για 40 λεπτά περίπου.
με νερό να το σκεπάζει.
Ρίχνουμε τα κρεμμύδια, τα σκόρδα
και τον τομοτοπολτό.
Όταν βράζει το ξαφρίζουμε με μια τρυπητή κουτάλα
και όταν σταματίσει να αφρίζει, το αλατίζουμε.
Βράζουμε για 40 λεπτά περίπου.
Όταν είναι έτοιμο, το κοτόπουλο το βγάζουμε
από την κατσαρόλα και το αφήνουμε να κρυώσει.
Αφαιρούμε την πέτσα και τα κόκκαλα
και το κόβουμε σε μπουκίτσες.
Βάζουμε την καταρόλα με το ζουμί στη φωτιά
και ρίχνουμε το ρύζι.
Μόλις πάρει να βράσει το κατεβάζουμε από τη φωτιά.
και ρίχνουμε το ρύζι.
Μόλις πάρει να βράσει το κατεβάζουμε από τη φωτιά.
Σε ένα ταψί λαδωμένο, απλώνουμε τα φύλλα
να βγαίνουν έξω από το ταψί
και τα λαδώνουμε, ένα-ένα.
Ρίχνουμε το ρύζι με το ζουμί
στο κέντρο του ταψιού και το πιπερώνουμε.
να βγαίνουν έξω από το ταψί
και τα λαδώνουμε, ένα-ένα.
Ρίχνουμε το ρύζι με το ζουμί
στο κέντρο του ταψιού και το πιπερώνουμε.
ΤΩΡΑ ΤΟΠΟΘΕΤΟΥΜΕ ΤΑ ΚΟΜΜΑΤΙΑ ΤΟΥ ΚΟΤΟΠΟΥΛΟΥ
ΣΤΟ ΦΥΛΛΟ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΟ ΤΑΨΙ
ΚΑΙ ΤΟ ΤΥΛΙΓΟΥΜΕ ΝΑ ΕΡΘΕΙ ΜΕΣΑ ΣΤΟ ΤΑΨΙ.
Είναι έτοιμη για το φούρνο.
ΨΗΣΙΜΟ:180 Βαθμοί για 1 ώρα περίπου.
ΑΠΟΛΑΜΒΑΝΟΥΜΕ.
Δεν υπάρχουν σχόλια :
Δημοσίευση σχολίου