ΤΑ ΥΛΙΚΑ ΤΟΥ:
1 Φλυτζάνι σιμιγδάλι χοντρό.
2 Φλυτζάνια σιμιγδάλι ψιλό.
1 Φλυτζάνι ζάχαρη.
1.5 Φλυτζάνι χυμός πορτοκάλι.
1 κουταλάκι μαγειρική σόδα.
1 βανίλια.
1/2 κουταλάκι μαστίχα τριμμένη.
2 κουταλάκια μπέικιν πάουντερ.
Ξύσμα ενός λεμονιού.
ΓΙΑ ΤΟ ΣΙΡΟΠΙ:
3.5 Φλυτζάνια ζάχαρη.
2.5 Φλυτζάνια νερό.
Χυμό από μισό λεμόνι.
[για να μην ζαχαρώσει.]
ΠΩΣ ΤΟ ΦΤΙΑΧΝΟΥΜΕ
Ξεκινάμε με το σιρόπι
Βράζουμε το νερό με τη ζάχαρη
και το χυμό λεμονιού για περίπου 5 λεπτά.
Το αφήνουμε να κρυώσει
γιατί θέλουμε ζεστό γλυκό και κρύο σιρόπι.
Σε ένα μεγάλο μπολ ανακατεύουμε
τα σιμιγδάλια,τη ζάχαρη,τη βανίλια
τη μαστίχα,το μπέικιν και το ξύσμα λεμονιού.
Διαλύουμε τη σόδα μέσα στο χυμό πορτοκαλιού προσεκτικά γιατί φουσκώνει
και τον προσθέτουμε στο σιμιγδάλι.
Ανακατεύουμε πολύ καλά.
ΤΟ ΜΕΙΓΜΑ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΕΝΑΣ ΑΡΑΙΟΣ ΧΥΛΟΣ
Λαδώνουμε ένα ταψί και ρίχνουμε το μείγμα.
ΨΗΣΙΜΟ: 40
Λεπτά στους 180 βαθμούς
Έτοιμo για κατανάλωση..
|