ΤΟΥ...ΚΟΥΤΑΛΙΟΥ


ΚΑΡΟΤΟ


ΧΡΕΙΑΖΟΜΑΣΤΕ:

1.3 Κιλά καρότα.
500-700 γραμ. ζάχαρη
{Ανάλαογα με το πόσο γλυκό το θέλουμε}.
1 Λίτρο νερό-Εμφιαλωμένο.
2 Βανίλιες.
1 Λεμόνι-[Το χυμό του].
150 γραμ. Αμύγδαλα ωμά ανάλατα.
15 Γαρύφαλλα.


ΠΩΣ ΤΟ ΦΤΙΑΧΝΟΥΜΕ

Διαλέγουμε καρότα μέτρια
και αφού τα καθαρίσουμε θα μείνουν περίπου 1 κιλό
Τα πλένουμε και τα κόβουμε σε ροδέλες
ή στον ειδικό τρίφτη σε μακρόστενα κομμάτια.
1--Ξεκινάμε με τα αμύγδαλα.
Τα βάζουμε σε ένα κατσαρολάκι με νερό στη φωτιά
και μόλις πάρει να βράζει τα βγάζουμε.
Τα σουρώνουμε και τα ξεφλουδίζουμε
..τα πιέζουμε ελαφρώς με τα δάχτυλά μας..
Τα βάζουμε σε πιάτο με απορροφητικό χαρτί
και τα κόβουμε κατά μήκος-στα 4.
2--Σε μεγάλη κατσαρόλα βάζουμε νερό μέχρι τη μέση
και τη βάζουμε στη φωτιά.
Μόλις αρχίσει να βράζει ρίχνουμε το καρότο
και το αφήνουμε για 12 λεπτά περίπου.
Βγάζουμε το καρότο και το σουρώνουμε πολύ καλά.
ΝΑ ΣΤΕΓΝΩΣΕΙ ΤΕΛΕΙΩΣ.
3--Σε μια κατσαρόλα ρίχνουμε το 1 λίτρο νερό
τη ζάχαρη, τις βανίλιες, τα γαρύφαλλα
και ανακατεύουμε συχνά-με ξύλινη κουτάλα.
Μετά από 20-25 λεπτά ρίχνουμε το χυμό του λεμονιού
και 10 λεπτά αργότερα ρίχνουμε και το καρότο.
Το αφήνουμε για 12 λεπτά περίπου να βράσει
σε μέτρια φωτιά και 2 λεπτά πριν το αποσύρουμε
ρίχνουμε και τα αμύγδαλα.

ΤΣΕΚΑΡΟΥΜΕ ΤΟ ΣΙΡΟΠΙ ΑΝ ΕΔΕΣΕ
Ρίχνουμε μια σταγόνα σε ένα πιατάκι
και αν δεν απλώνει είναι εντάξει.
Αν απλώσει θέλει λίγο βράσιμο ακόμη.

Έτοιμο για κατανάλωση..



ΒΕΡΥΚΟΚΟ



..ΤΑ ΥΛΙΚΑ ΤΟΥ:

1.5 Κιλό βερίκοκα
όχι πολύ γινομένα.

1.5 Κιλό ζάχαρη.
1/2 Λεμόνι.
3 Κουταλιές ασβέστη.

ΠΩΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΑΖΕΤΑΙ:

Βγάζουμε τα κουκούτσια από τα βαρίκοκα.
Σε μία λεκάνη βάζουμε νερό
και διαλύουμε τον ασβέστη.
Βάζουμε μέσα τα βερίκοκα
και τα αφήνουμε για 2 ώρες.
Βάζουμε μια κατσαρόλα στη φωτιά και
ρίχνουμε τη ζάχαρη με 2.5 ποτήρια νερό
και χυμό από μισό ΛΕΜΟΝΙ

*** ΤΟ ΒΡΑΖΟΥΜΕ ΓΙΑ 10 ΛΕΠΤΑ.
Το κατεβάζουμε από τη φωτιά και το αφήνουμε να κρυώσει.
Ξεπλένουμε τα βερίκοκα από το ασβεστόνερο και τα τοποθετούμε στο σιρόπι.

Βάζουμε την κατσαρόλα στη φωτιά και βράζουμε μέχρι να δέσει το σιρόπι.
ΔΟΚΙΜΑΣΤΕ ΤΟ.



@@@@@@@@@@@ Δοκίμασε το
ΦΡΑΟΥΛΑ...ΑΡΩΜΑΤΙΚΗ…


..ΘΑ ΧΡΕΙΑΣΤΟΥΜΕ:

1 Κιλό μικρές, φράουλες ώριμες
(αλλά όχι παραγινομένες) .
125ml φρεσκοστυμμένο χυμό λάιμ
(4-6 λάιμ)
800 Γραμμάρια ζάχαρη μαρμελάδας
με πρόσθετη πηκτίνη.
Ένα κομματάκι βούτυρο (20γρ.).
1-2 κουταλάκια του γλυκού, ροδόνερο.

ΕΚΤΕΛΕΣΗ.

Ζεσταίνουμε το φούρνο 160C-180C με τον αέρα.
Πλένουμε τα βάζα και τα καπάκια τους
σε ζεστό σαπουνόνερο, ξεπλένουμε καλά
και βάζουμε τα βάζα όρθια
σε ένα ταψί στο φούρνο, για 10 λεπτά.
Ξεπλένουμε απαλά τις φράουλες
με κρύο νερό και στη συνέχεια
τις στραγγίζουμε καλά
χρησιμοποιώντας χαρτί κουζίνας.

Αφαιρούμε τα κοτσάνια και τα φυλλαράκια.

Βάζουμε το χυμό λάιμ και τη ζάχαρη
σε μία μεγάλη φαρδιά κατσαρόλα
σε χαμηλή φωτιά και ανακατεύουμε
μέχρι η ζάχαρη να διαλυθεί και ξαφρίζουμε.
Κατεβάζουμε από τη φωτιά
και ρίχνουμε τις φράουλες.
Αφήνουμε, για μισή ώρα, να κρυώσουν.
Τις ξαναβάζουμε στη φωτιά και τις βράζουμε
ξεσκέπαστες, για 5-8 λεπτά
μέχρι να δέσει το σιρόπι.
Αφού είναι καθαρό από αφρό στην επιφάνεια
προσθέτουμε το βούτυρο, να διαλυθεί.
Ρίχνουμε το ροδόνερο και ανακατεύουμε.
Το αφήνουμε να κρυώσει για μισή ώρα.


ΣΤΗ ΣΥΝΕΧΕΙΑ.

Το βάζουμε στα αποστειρωμένα βάζα-με ετικέτες.
Φυλάσσεται σε δροσερό και ξηρό μέρος.

ΔΟΚΙΜΑΣΤΕ ΤΟ.



Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

ΥΠΟ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗΝ - UNDER CONSTRUCTION

*************************