ΧΡΕΙΑΖΟΜΑΣΤΕ:
1.3 Κιλά καρότα.
500-700 γραμ. ζάχαρη
{Ανάλαογα με το πόσο γλυκό το θέλουμε}.
1 Λίτρο νερό-Εμφιαλωμένο.
2 Βανίλιες.
1 Λεμόνι-[Το χυμό του].
150 γραμ. Αμύγδαλα ωμά ανάλατα.
15 Γαρύφαλλα.
ΠΩΣ ΤΟ ΦΤΙΑΧΝΟΥΜΕ
Διαλέγουμε καρότα μέτρια
και αφού τα καθαρίσουμε θα μείνουν περίπου 1 κιλό
Τα πλένουμε και τα κόβουμε σε ροδέλες
ή στον ειδικό τρίφτη σε μακρόστενα κομμάτια.
1--Ξεκινάμε με τα αμύγδαλα.
Τα βάζουμε σε ένα κατσαρολάκι με νερό στη φωτιά
και μόλις πάρει να βράζει τα βγάζουμε.
Τα σουρώνουμε και τα ξεφλουδίζουμε
..τα πιέζουμε ελαφρώς με τα δάχτυλά μας..
Τα βάζουμε σε πιάτο με απορροφητικό χαρτί
και τα κόβουμε κατά μήκος-στα 4.
2--Σε μεγάλη κατσαρόλα βάζουμε νερό μέχρι τη μέση
και τη βάζουμε στη φωτιά.
Μόλις αρχίσει να βράζει ρίχνουμε το καρότο
και το αφήνουμε για 12 λεπτά περίπου.
Βγάζουμε το καρότο και το σουρώνουμε πολύ καλά.
ΝΑ ΣΤΕΓΝΩΣΕΙ ΤΕΛΕΙΩΣ.
3--Σε μια κατσαρόλα ρίχνουμε το 1 λίτρο νερό
τη ζάχαρη, τις βανίλιες, τα γαρύφαλλα
και ανακατεύουμε συχνά-με ξύλινη κουτάλα.
Μετά από 20-25 λεπτά ρίχνουμε το χυμό του λεμονιού
και 10 λεπτά αργότερα ρίχνουμε και το καρότο.
Το αφήνουμε για 12 λεπτά περίπου να βράσει
σε μέτρια φωτιά και 2 λεπτά πριν το αποσύρουμε
ρίχνουμε και τα αμύγδαλα.
ΤΣΕΚΑΡΟΥΜΕ ΤΟ ΣΙΡΟΠΙ ΑΝ ΕΔΕΣΕ
Ρίχνουμε μια σταγόνα σε ένα πιατάκι
και αν δεν απλώνει είναι εντάξει.
Αν απλώσει θέλει λίγο βράσιμο ακόμη.
Έτοιμο για κατανάλωση..
και αφού τα καθαρίσουμε θα μείνουν περίπου 1 κιλό
Τα πλένουμε και τα κόβουμε σε ροδέλες
ή στον ειδικό τρίφτη σε μακρόστενα κομμάτια.
1--Ξεκινάμε με τα αμύγδαλα.
Τα βάζουμε σε ένα κατσαρολάκι με νερό στη φωτιά
και μόλις πάρει να βράζει τα βγάζουμε.
Τα σουρώνουμε και τα ξεφλουδίζουμε
..τα πιέζουμε ελαφρώς με τα δάχτυλά μας..
Τα βάζουμε σε πιάτο με απορροφητικό χαρτί
και τα κόβουμε κατά μήκος-στα 4.
2--Σε μεγάλη κατσαρόλα βάζουμε νερό μέχρι τη μέση
και τη βάζουμε στη φωτιά.
Μόλις αρχίσει να βράζει ρίχνουμε το καρότο
και το αφήνουμε για 12 λεπτά περίπου.
Βγάζουμε το καρότο και το σουρώνουμε πολύ καλά.
ΝΑ ΣΤΕΓΝΩΣΕΙ ΤΕΛΕΙΩΣ.
3--Σε μια κατσαρόλα ρίχνουμε το 1 λίτρο νερό
τη ζάχαρη, τις βανίλιες, τα γαρύφαλλα
και ανακατεύουμε συχνά-με ξύλινη κουτάλα.
Μετά από 20-25 λεπτά ρίχνουμε το χυμό του λεμονιού
και 10 λεπτά αργότερα ρίχνουμε και το καρότο.
Το αφήνουμε για 12 λεπτά περίπου να βράσει
σε μέτρια φωτιά και 2 λεπτά πριν το αποσύρουμε
ρίχνουμε και τα αμύγδαλα.
ΤΣΕΚΑΡΟΥΜΕ ΤΟ ΣΙΡΟΠΙ ΑΝ ΕΔΕΣΕ
Ρίχνουμε μια σταγόνα σε ένα πιατάκι
και αν δεν απλώνει είναι εντάξει.
Αν απλώσει θέλει λίγο βράσιμο ακόμη.
Έτοιμο για κατανάλωση..
Δεν υπάρχουν σχόλια :
Δημοσίευση σχολίου