ΘΑ ΧΡΕΙΑΣΤΟΥΜΕ:
Το παχύ έντερο ενός γουρουνιού.
Το μισό συκώτι ενός γουρουνιού.
1/2 κιλό κρέας γουρουνιού.
2 καρδιές από αρνί ή κατσικι.
2 νεφρά.
1 σπλήνα.
4 πράσσα ψιλοκομμένα.
αλάτι-πιπέρι-ρίγανη.
λεμόνια για το σερβίρισμα.
ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
Πλένουμε καλά το έντερο, (μέσα-έξω).
Το δένουμε από τη μία άκρη καλά.
Σε μία λεκάνη κόβουμε όλα τα κρεατικά με το ψαλίδι.
Ρίχνουμε και τα ψιλοκομμένα πράσσα.
Ριγανοαλατοπιπερώνουμε και ανακατεύουμε.
Γεμίζουμε το έντερο με το περιεχόμενο της λεκάνης.
Όταν γεμίσει, δένουμε σφιχτά και την ανοιχτή μεριά.
*** Το βάζουμε σε λαδωμένο ταψί,
τυλίγοντας από την περιφέρεια του ταψιού
προς το κέντρο-κυκλικά.
*** ΨΗΝΟΥΜΕ...
Σε φούρνο προθερμασμένο στους 180 βαθμούς
1 ώρα περίπου.
*** Σερβίρεται ζεστό με μπόλικο χυμό λεμονιού.
ΘΑ ΧΡΕΙΑΣΤΟΥΜΕ:
Το παχύ έντερο ενός γουρουνιού.
Το μισό συκώτι ενός γουρουνιού.
1/2 κιλό κρέας γουρουνιού.
2 καρδιές από αρνί ή κατσικι.
2 νεφρά.
1 σπλήνα.
4 πράσσα ψιλοκομμένα.
αλάτι-πιπέρι-ρίγανη.
λεμόνια για το σερβίρισμα.
Το μισό συκώτι ενός γουρουνιού.
1/2 κιλό κρέας γουρουνιού.
2 καρδιές από αρνί ή κατσικι.
2 νεφρά.
1 σπλήνα.
4 πράσσα ψιλοκομμένα.
αλάτι-πιπέρι-ρίγανη.
λεμόνια για το σερβίρισμα.
ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
Πλένουμε καλά το έντερο, (μέσα-έξω).
Το δένουμε από τη μία άκρη καλά.
Σε μία λεκάνη κόβουμε όλα τα κρεατικά με το ψαλίδι.
Ρίχνουμε και τα ψιλοκομμένα πράσσα.
Ριγανοαλατοπιπερώνουμε και ανακατεύουμε.
Γεμίζουμε το έντερο με το περιεχόμενο της λεκάνης.
Όταν γεμίσει, δένουμε σφιχτά και την ανοιχτή μεριά.
*** Το βάζουμε σε λαδωμένο ταψί,
τυλίγοντας από την περιφέρεια του ταψιού
προς το κέντρο-κυκλικά.
*** ΨΗΝΟΥΜΕ...
Σε φούρνο προθερμασμένο στους 180 βαθμούς
1 ώρα περίπου.
*** Σερβίρεται ζεστό με μπόλικο χυμό λεμονιού.
Το δένουμε από τη μία άκρη καλά.
Σε μία λεκάνη κόβουμε όλα τα κρεατικά με το ψαλίδι.
Ρίχνουμε και τα ψιλοκομμένα πράσσα.
Ριγανοαλατοπιπερώνουμε και ανακατεύουμε.
Γεμίζουμε το έντερο με το περιεχόμενο της λεκάνης.
Όταν γεμίσει, δένουμε σφιχτά και την ανοιχτή μεριά.
*** Το βάζουμε σε λαδωμένο ταψί,
τυλίγοντας από την περιφέρεια του ταψιού
προς το κέντρο-κυκλικά.
*** ΨΗΝΟΥΜΕ...
Σε φούρνο προθερμασμένο στους 180 βαθμούς
1 ώρα περίπου.
*** Σερβίρεται ζεστό με μπόλικο χυμό λεμονιού.
ΘΑ ΧΡΕΙΑΣΤΟΥΜΕ:
1 Λεπτό έντερο γουρουνιού.
2 κιλά κρέας με λίπος-χωρίς κόκκαλα.
1 κιλό πράσσα.
Αλάτι-πιπέρι-ρίγανη-θυμάρι.
2 μεγάλα κρεμμύδια ξερά-ψιλοκομμένα.
ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
Πλένουμε καλά το έντερο, (μέσα-έξω).
Το δένουμε από τη μία άκρη καλά και το φουσκώνουμε.
Το δένουμε και από την άλλη και το αφήνουμε
για 48 ώρες να χάσει τα υγρά του.
Ψιλοκόβουμε το κρέας με ψαλίδι-(πολύ μικρά κομματάκια)
και το βάζουμε σε μια λεκάνη.
Προσθέτουμε και τα κρεμμύδια-(ψιλοκομμένα), τα πράσσα-(τριμμένα) και τα μπαχαρικά.
Ανακατεύουμε κάλα και αρχίζουμε να γεμίζουμε το έντερο
με το μείγμα.
*** Γεμίζουμε εντερο μήκους 80 εκατοστών περίπου.:
*** Τα κρεμάμε σε ξύλο για 4-6 μέρες να χάσουν την υγρασία τους
και μετά τα συντηρούμε στο ψυγείο.
*** Μαγειρεύονται κυρίως με λάδι ή με λίγο νερό, αφού περιμένουμε να βγάλουν λίπος και να τηγανιστούν με αυτό.
ΔΟΚΙΜΑΣΤΕ ΤΑ.
ΘΑ ΧΡΕΙΑΣΤΟΥΜΕ:
1 Λεπτό έντερο γουρουνιού.
2 κιλά κρέας με λίπος-χωρίς κόκκαλα.
1 κιλό πράσσα.
Αλάτι-πιπέρι-ρίγανη-θυμάρι.
2 μεγάλα κρεμμύδια ξερά-ψιλοκομμένα.
2 κιλά κρέας με λίπος-χωρίς κόκκαλα.
1 κιλό πράσσα.
Αλάτι-πιπέρι-ρίγανη-θυμάρι.
2 μεγάλα κρεμμύδια ξερά-ψιλοκομμένα.
ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
Πλένουμε καλά το έντερο, (μέσα-έξω).
Το δένουμε από τη μία άκρη καλά και το φουσκώνουμε.
Το δένουμε και από την άλλη και το αφήνουμε
για 48 ώρες να χάσει τα υγρά του.
Ψιλοκόβουμε το κρέας με ψαλίδι-(πολύ μικρά κομματάκια)
και το βάζουμε σε μια λεκάνη.
Προσθέτουμε και τα κρεμμύδια-(ψιλοκομμένα), τα πράσσα-(τριμμένα) και τα μπαχαρικά.
Ανακατεύουμε κάλα και αρχίζουμε να γεμίζουμε το έντερο
με το μείγμα.
*** Γεμίζουμε εντερο μήκους 80 εκατοστών περίπου.:
*** Τα κρεμάμε σε ξύλο για 4-6 μέρες να χάσουν την υγρασία τους
και μετά τα συντηρούμε στο ψυγείο.
*** Μαγειρεύονται κυρίως με λάδι ή με λίγο νερό, αφού περιμένουμε να βγάλουν λίπος και να τηγανιστούν με αυτό.
Το δένουμε από τη μία άκρη καλά και το φουσκώνουμε.
Το δένουμε και από την άλλη και το αφήνουμε
για 48 ώρες να χάσει τα υγρά του.
Ψιλοκόβουμε το κρέας με ψαλίδι-(πολύ μικρά κομματάκια)
και το βάζουμε σε μια λεκάνη.
Προσθέτουμε και τα κρεμμύδια-(ψιλοκομμένα), τα πράσσα-(τριμμένα) και τα μπαχαρικά.
Ανακατεύουμε κάλα και αρχίζουμε να γεμίζουμε το έντερο
με το μείγμα.
*** Γεμίζουμε εντερο μήκους 80 εκατοστών περίπου.:
*** Τα κρεμάμε σε ξύλο για 4-6 μέρες να χάσουν την υγρασία τους
και μετά τα συντηρούμε στο ψυγείο.
*** Μαγειρεύονται κυρίως με λάδι ή με λίγο νερό, αφού περιμένουμε να βγάλουν λίπος και να τηγανιστούν με αυτό.
ΔΟΚΙΜΑΣΤΕ ΤΑ.
Δεν υπάρχουν σχόλια :
Δημοσίευση σχολίου