Βάζουμε τα φασόλια σε μία λεκάνη με νερό, απο την προηγούμενη μέρα
και προσθέτουμε μία κουταλιά της σούπας,
μαγειρική σόδα.
Το πρωί βάζουμε μια κατσαρόλα στη φωτιά με καθαρό νερό και
ρίχνουμε τα φασόλια, αφού τα ξεπλύνουμε λίγο.
Τα αφήνουμε να βράσουν για λίγο
και τα σουρώνουμε στο σουρωτήρι.
Στην κατσαρόλα βάζουμε πάλι νερό καθαρό και μόλις πάρει βράση,
ρίχνουμε τα φασόλια για να βράσουν.
Όταν έχουν αρχίσει να μαλακώνουν,
προσθέτουμε τα καρότα κομμένα σε ροδέλες,
το κρεμμύδι ψιλοκομμένο, το σέλινο όπως είναι,
το λάδι και αλατοπιπερώνουμε.
Αφήνουμε να βράσουν και προς το τέλος ρίχνουμε τον πελτέ
με τη ντομάτα και το χυμό λεμονιού.
*** Ο Χυμός λεμονιού κάνει τη φασολάδα να χυλώσει.
ΔΟΚΙΜΑΣΤΕ ΤΗΝ.