ΝΗΣΤΙΣΙΜΑ

ΦΑΣΟΛΑΔΑ


ΘΑ ΧΡΕΙΑΣΤΟΥΜΕ:

1/2 Κιλό φασόλια.
1 Κρεμμύδι ξερό μεγάλο.
2-3 Καρότα ανάλογα το μέγεθος.
4-5 Κλωναράκια σέλινο.
200 Γραμμάρια σάλτσα ντομάτα.
1 Κουταλιά της σούπας γεμάτη πελτέ ντομάτας.
1 Φλυτζάνι λάδι.
Αλάτι και Πιπέρι.
1 Κουταλιά της σούπας χυμό λεμονιού.

ΠΩΣ ΓΙΝΕΤΑΙ:

Βάζουμε τα φασόλια σε μία λεκάνη με νερό, απο την προηγούμενη μέρα
και προσθέτουμε μία κουταλιά της σούπας, μαγειρική σόδα.
Το πρωί βάζουμε μια κατσαρόλα στη φωτιά με καθαρό νερό και
ρίχνουμε τα φασόλια, αφού τα ξεπλύνουμε λίγο.
Τα αφήνουμε να βράσουν για λίγο
και τα σουρώνουμε στο σουρωτήρι.
Στην κατσαρόλα βάζουμε πάλι νερό καθαρό και μόλις πάρει βράση,
ρίχνουμε τα φασόλια για να βράσουν.
Όταν έχουν αρχίσει να μαλακώνουν,
προσθέτουμε τα καρότα κομμένα σε ροδέλες,
το κρεμμύδι ψιλοκομμένο, το σέλινο όπως είναι,
το λάδι και αλατοπιπερώνουμε.
Αφήνουμε να βράσουν και προς το τέλος ρίχνουμε τον πελτέ
με τη ντομάτα και το χυμό λεμονιού.

*** Ο Χυμός λεμονιού κάνει τη φασολάδα να χυλώσει.

ΔΟΚΙΜΑΣΤΕ ΤΗΝ.




ΦΑΚΕΣ


ΘΑ ΧΡΕΙΑΣΤΟΥΜΕ:

1/2 Κιλό φακές.
1 Κρεμμύδι ξερό μεγάλο.
3-4 Σκελίδες σκόρδο.
1 Κούπα χυμό ντομάτας.
2-3 Φύλλα δάφνης.
3/4 Κούπας λάδι.
Λίγο ξύδι - 3 κουταλιές περίπου.
Αλάτι.

ΕΚΤΕΛΕΣΗ: 

Βάζουμε μία κατσαρόλα στη φωτιά, με αρκετό νερό
και ρίχνουμε τις φακές,
να βράσουν για 10 λεπτά.
Στραγγίζουμε τις φακές και τις βάζουμε να βράσουν
με δύο ποτήρια, φρέσκο νερό.
Προσθέτουμε το κρεμμύδι - ψιλοκομμένο,
το σκόρδο, το λάδι, το χυμό ντομάτας,
τη δάφνη και αλατίζουμε.
Βράζουμε σε σιγανή φωτιά και όταν είναι έτοιμες,
ρίχνουμε και το ξύδι.
ΑΝΑΚΑΤΕΥΟΥΜΕ ΚΑΙ ΑΠΟΣΥΡΟΥΜΕ ΑΠΟ ΤΗ ΦΩΤΙΑ.

ΔΟΚΙΜΑΣΤΕ.




ΤΗΓΑΝΙΤΕΣ


ΘΑ ΧΡΕΙΑΣΤΟΥΜΕ:

1/2 Κιλό αλεύρι - για κάθε χρήση..
1 Φακελλάκι ξηρή μαγιά.
Λίγο αλάτι - μισό κουταλάκι.
Χλιαρό νερό - εμφιαλωμένο.
Ελαιόλαδο για το τηγάνισμα.


ΕΚΤΕΛΕΣΗ: 

Σε μία μικρή λεκανη βάζουμε το αλεύρι, τη μαγιά και το αλάτι.
Τα ανακατεύουμε και προσθέτουμε νερό,
μέχρι η ζύμη να αρχίσει να ξεκολλάει από το χέρι μας.
Σκεπάζουμε τη λεκάνη με μία πετσέτα και αφήνουμε τη ζύμη
να φουσκώσει σε ζεστό μέρος για μισή ώρα.
Όταν φουσκώσει, την κόβουμε μικρά κομμάτια,
και τα τηγανίζουμε σε καυτό ελαιόλαδο.

ΣΕΡΒΙΡΟΥΜΕ: Με μέλι και κανέλα ή με ζάχαρη.

ΔΟΚΙΜΑΣΤΕ.








Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

ΥΠΟ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗΝ - UNDER CONSTRUCTION

*************************