ΧΥΜΟΙ

ΧΥΜΟΙ ΚΑΙ ΠΟΤΑ ΧΕΙΡΟΠΟΙΗΤΑ
ΛΕΜΟΝΑΔΑ...ΣΥΜΠΥΚΝΩΜΕΝΗ


ΘΑ ΧΡΕΙΑΣΤΟΥΜΕ:

3 Ποτήρια χυμό λεμονιών.
1 Ποτήρι νερό..εμφιαλωμένο.
4 Ποτήρια ζαχάρη.

ΕΚΤΕΛΕΣΗ: 

Βάζουμε μία κατσαρόλα σε σιγανή φωτιά
και ρίχνουμε μέσα όλα τα υλικά.
Ανακατεύουμε να διαλυθεί η ζάχαρη
και αποσύρουμε από τη φωτιά.
Αφήνουμε να κρυώσει...καλά.
Όταν κρυώσει, βάζουμε το χυμό σε μπουκάλια γυάλινα
και όταν θέλουμε να τη χρησιμοποιήσουμε,
αραιώνουμε με νερό.

ΔΟΚΙΜΑΣΤΕ ΤΗ.



ΧΥΜΟΣ ΚΑΡΠΟΥΖΙ


ΘΑ ΧΡΕΙΑΣΤΟΥΜΕ:

1 Καρπούζι μέτριο.
1 Κούπα νερό..εμφιαλωμένο.
2 Λεμόνια.
6 Κουταλιές σούπας - μέλι.
Κλωναράκι μέντας.
Κλωναράκι δυόσμο.

ΕΚΤΕΛΕΣΗ: 

Κόβουμε το καρπούζι στη μέση και το ένα κομμάτι πάλι στη μέση.
Από το ένα τέταρτο-(1/4) βγάζουμε τη σάρκα και τη ρίχνουμε στο μπλέντερ.
Όταν γίνει σαν πουρές το βγάζουμε και το σουρώνουμε σε ένα μπολ.
Ανακατεύουμε με ένα κουτάλι για να πάρουμε όλο το χυμό
και πετάμε τον υπόλοιπο πολτό.
Στίβουμε και το ένα λεμόνι, μέσα στο καρπούζι.
Τώρα ρίχνουμε το μέλι και ανακατεύουμε καλά για να διαλυθεί.
ΤΟ ΓΥΡΙΖΟΥΜΕ ΣΕ ΠΟΤΗΡΙ.
Ρίχνουμε μέσα και το νερό.
Στη συνέχεια πέρνουμε φύλλα δυόσμου
και τα τρίβουμε λίγο στην παλάμη μας,
για να δώσουν στη συνέχεια το άρωμά τους
και τα ρίχνουμε στο χυμό.
Προσθέτουμε πάγο και ανακατεύουμε λίγο.
Βάζουμε ένα κλωναράκι μέντας για γαρνιτούρα
. και μία φέτα λεμόνι στο χείλος του ποτηριού και..
ΣΕΡΒΙΡΟΥΜΕ.

ΔΟΚΙΜΑΣΤΕ ΤΟΝ.


ΠΙΚΡΑΜΥΓΔΑΛΟ-Καλοκαιρινό


..ΘΑ ΧΡΕΙΑΣΤΟΥΜΕ:

Καμιά 40αριά κουκούτσια από βερύκοκα.
2-3 ξυλάκια κανέλας.
10-12 γαρύφαλα.
1 κιλό ζάχαρη.

ΠΩΣ ΓΙΝΕΤΑΙ:

Σπάμε τα κουκούτσια και
παίρνουμε την ψύχα τους.
Σε μία μπουκάλα γυάλινη 2 λίτρων
βάζουμε το κονιάκ με τα μυρωδικά και
ρίχνουμε και την ψύχα απ' τα κουκούτσια.
Κλείνουμε με πώμα τη μπουκάλα και
την αφήνουμε στον ήλιο του καλοκαιριού
για 40 μέρες.
Αφού περάσουν οι 40 μέρες
στραγγίζουμε το περιεχόμενο της μπουκάλας
σε μια κατσαρόλα και το βράζουμε
μαζί με τη ζάχαρη.
{μέχρι να λειώσει η ζάχαρη τελείως}.
Το αφήνουμε να κρυώσει και
το βάζουμε σε μπουκάλι γυάλινο.



ΕΧΕΙ
ΠΟΛΥ ΕΝΤΟΝΗ ΓΕΥΣΗ.

ΔΟΚΙΜΑΣΤΕ ΤO.



Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

ΥΠΟ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗΝ - UNDER CONSTRUCTION

*************************