ΧΥΜΟΙ ΚΑΙ ΠΟΤΑ ΧΕΙΡΟΠΟΙΗΤΑ
ΘΑ ΧΡΕΙΑΣΤΟΥΜΕ:
3 Ποτήρια χυμό λεμονιών.
1 Ποτήρι νερό..εμφιαλωμένο.
4 Ποτήρια ζαχάρη.
ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
Βάζουμε μία κατσαρόλα σε σιγανή φωτιά
και ρίχνουμε μέσα όλα τα υλικά.
Ανακατεύουμε να διαλυθεί η ζάχαρη
και αποσύρουμε από τη φωτιά.
Αφήνουμε να κρυώσει...καλά.
Όταν κρυώσει, βάζουμε το χυμό σε μπουκάλια γυάλινα
και όταν θέλουμε να τη χρησιμοποιήσουμε,
αραιώνουμε με νερό.
ΔΟΚΙΜΑΣΤΕ ΤΗ.
ΘΑ ΧΡΕΙΑΣΤΟΥΜΕ:
3 Ποτήρια χυμό λεμονιών.
1 Ποτήρι νερό..εμφιαλωμένο.
4 Ποτήρια ζαχάρη.
1 Ποτήρι νερό..εμφιαλωμένο.
4 Ποτήρια ζαχάρη.
ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
Βάζουμε μία κατσαρόλα σε σιγανή φωτιά
και ρίχνουμε μέσα όλα τα υλικά.
Ανακατεύουμε να διαλυθεί η ζάχαρη
και αποσύρουμε από τη φωτιά.
Αφήνουμε να κρυώσει...καλά.
Όταν κρυώσει, βάζουμε το χυμό σε μπουκάλια γυάλινα
και όταν θέλουμε να τη χρησιμοποιήσουμε,
αραιώνουμε με νερό.
και ρίχνουμε μέσα όλα τα υλικά.
Ανακατεύουμε να διαλυθεί η ζάχαρη
και αποσύρουμε από τη φωτιά.
Αφήνουμε να κρυώσει...καλά.
Όταν κρυώσει, βάζουμε το χυμό σε μπουκάλια γυάλινα
και όταν θέλουμε να τη χρησιμοποιήσουμε,
αραιώνουμε με νερό.
ΔΟΚΙΜΑΣΤΕ ΤΗ.
ΘΑ ΧΡΕΙΑΣΤΟΥΜΕ:
1 Καρπούζι μέτριο.
1 Κούπα νερό..εμφιαλωμένο.
2 Λεμόνια.
6 Κουταλιές σούπας - μέλι.
Κλωναράκι μέντας.
Κλωναράκι δυόσμο.
ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
Κόβουμε το καρπούζι στη μέση και το ένα κομμάτι πάλι στη μέση.
Από το ένα τέταρτο-(1/4) βγάζουμε τη σάρκα και τη ρίχνουμε στο μπλέντερ.
Όταν γίνει σαν πουρές το βγάζουμε και το σουρώνουμε σε ένα μπολ.
Ανακατεύουμε με ένα κουτάλι για να πάρουμε όλο το χυμό
και πετάμε τον υπόλοιπο πολτό.
Στίβουμε και το ένα λεμόνι, μέσα στο καρπούζι.
Τώρα ρίχνουμε το μέλι και ανακατεύουμε καλά για να διαλυθεί.
ΤΟ ΓΥΡΙΖΟΥΜΕ ΣΕ ΠΟΤΗΡΙ.
Ρίχνουμε μέσα και το νερό.
Στη συνέχεια πέρνουμε φύλλα δυόσμου
και τα τρίβουμε λίγο στην παλάμη μας,
για να δώσουν στη συνέχεια το άρωμά τους
και τα ρίχνουμε στο χυμό.
Προσθέτουμε πάγο και ανακατεύουμε λίγο.
Βάζουμε ένα κλωναράκι μέντας για γαρνιτούρα
.
και μία φέτα λεμόνι στο χείλος του ποτηριού και..
ΣΕΡΒΙΡΟΥΜΕ.
ΔΟΚΙΜΑΣΤΕ ΤΟΝ.
ΘΑ ΧΡΕΙΑΣΤΟΥΜΕ:
1 Καρπούζι μέτριο.
1 Κούπα νερό..εμφιαλωμένο.
2 Λεμόνια.
6 Κουταλιές σούπας - μέλι.
Κλωναράκι μέντας.
Κλωναράκι δυόσμο.
ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
1 Κούπα νερό..εμφιαλωμένο.
2 Λεμόνια.
6 Κουταλιές σούπας - μέλι.
Κλωναράκι μέντας.
Κλωναράκι δυόσμο.
ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
Κόβουμε το καρπούζι στη μέση και το ένα κομμάτι πάλι στη μέση.
Από το ένα τέταρτο-(1/4) βγάζουμε τη σάρκα και τη ρίχνουμε στο μπλέντερ.
Όταν γίνει σαν πουρές το βγάζουμε και το σουρώνουμε σε ένα μπολ.
Ανακατεύουμε με ένα κουτάλι για να πάρουμε όλο το χυμό
και πετάμε τον υπόλοιπο πολτό.
Στίβουμε και το ένα λεμόνι, μέσα στο καρπούζι.
Τώρα ρίχνουμε το μέλι και ανακατεύουμε καλά για να διαλυθεί.
ΤΟ ΓΥΡΙΖΟΥΜΕ ΣΕ ΠΟΤΗΡΙ.
Ρίχνουμε μέσα και το νερό.
Στη συνέχεια πέρνουμε φύλλα δυόσμου
και τα τρίβουμε λίγο στην παλάμη μας,
για να δώσουν στη συνέχεια το άρωμά τους
και τα ρίχνουμε στο χυμό.
Προσθέτουμε πάγο και ανακατεύουμε λίγο.
Βάζουμε ένα κλωναράκι μέντας για γαρνιτούρα
. και μία φέτα λεμόνι στο χείλος του ποτηριού και..
ΣΕΡΒΙΡΟΥΜΕ.
Από το ένα τέταρτο-(1/4) βγάζουμε τη σάρκα και τη ρίχνουμε στο μπλέντερ.
Όταν γίνει σαν πουρές το βγάζουμε και το σουρώνουμε σε ένα μπολ.
Ανακατεύουμε με ένα κουτάλι για να πάρουμε όλο το χυμό
και πετάμε τον υπόλοιπο πολτό.
Στίβουμε και το ένα λεμόνι, μέσα στο καρπούζι.
Τώρα ρίχνουμε το μέλι και ανακατεύουμε καλά για να διαλυθεί.
ΤΟ ΓΥΡΙΖΟΥΜΕ ΣΕ ΠΟΤΗΡΙ.
Ρίχνουμε μέσα και το νερό.
Στη συνέχεια πέρνουμε φύλλα δυόσμου
και τα τρίβουμε λίγο στην παλάμη μας,
για να δώσουν στη συνέχεια το άρωμά τους
και τα ρίχνουμε στο χυμό.
Προσθέτουμε πάγο και ανακατεύουμε λίγο.
Βάζουμε ένα κλωναράκι μέντας για γαρνιτούρα
. και μία φέτα λεμόνι στο χείλος του ποτηριού και..
ΣΕΡΒΙΡΟΥΜΕ.
ΔΟΚΙΜΑΣΤΕ ΤΟΝ.
Δεν υπάρχουν σχόλια :
Δημοσίευση σχολίου