ΕΥΚΟΛΑ

ΜΑΓΕΙΡΕΨΤΕ ΕΥΚΟΛΑ ΚΙ ΑΠΛΑ.
ΤΑ ΠΙΟ ΣΥΝΗΘΙΣΜΕΝΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΦΑΓΗΤΑ.
ΑΠΛΑ ΚΑΙ ΚΑΤΑΝΟΗΤΑ.
            
ΣΥΝΗΘΩΣ ΕΝΑ ΦΑΓΗΤΟ ΕΙΝΑΙ 4-6 ΜΕΡΙΔΕΣ
ΣΤΡΑΠΑΤΣΑΔΑ


ΣΥΝΤΑΓΗ ΚΑΡΔΙΤΣΟΚΑΡΑΓΚΟΥΝΙΚΗ.

ΧΡΕΙΑΖΟΜΑΣΤΕ:

2 Μεγάλες ντομάτες, ξεφλουδισμένες
και κομμένες σε μικρά κυβάκια.
3 μακριές πιπεριές - ψιλοκομμένες.
2 Κουταλιές βούτυρο.
200 γραμμάρια φέτα - τριμμένη.
4 αυγά.
Λίγο μαιντανό - ψιλοκομμένο.
Αλάτι και πιπέρι.

ΠΩΣ ΤΗ ΦΤΙΑΧΝΟΥΜΕ

Βάζουμε ένα τηγάνι στη φωτιά και
ρίχνουμε μέσα το βούτυρο να λιώσει.
Βάζουμε τις πιπεριές και ανακατεύουμε
σοτάροντάς τες για 2 λεπτά.
Προσθέτουμε τις ντομάτες και αλατοπιπερώνουμε.
Όταν τα υγρά τους εξατμισθούν
προσθέτουμε τη φέτα και το μαϊντανό
και ανακατεύουμε.
Ταυτόχρονα χτυπάμε και τα αυγά
σε ένα πιάτο και τα ρίχνουμε μέσα
ανακατεύοντας συνεχώς
μέχρι να ψηθούν και τα αυγά.
Βγάζουμε από τη φωτιά και...
..Σερβίρουμε αμέσως.

Έτοιμη για κατανάλωση..


06-04-2014/11.10.2018
ΚΕΦΤΕΔΑΚΙΑ - Τηγανιτά


Υλικά που θα χρειαστούμε:

1/2 Κιλό κιμά της αρεσκείας μας.
4 Φέτες ψωμί μουσκεμένο σε νερό και στυμμένο καλά.
1 Κρεμμύδι μέτριο τριμμένο.
1 αυγό.
2-3 κλωναράκια δυόσμο.
1/3 ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο.
Αλάτι και πιπέρι.
1 Κούπα αλεύρι - περίπου.
Λάδι για τηγάνισμα.

ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΕΥΚΟΛΑ:

Βάζουμε σε ένα μπολ τον κιμά
το κρεμμύδι, το μαϊντανό, το δυόσμο
το ψωμί, και το αυγό.
Αλατοπιπερώνουμε.
Ζυμώνουμε καλά.
Πλάθουμε τον κιμά, σε κεφτεδάκια
[ μέγεθος καρυδιού.]

Σε ένα πιάτο βάζουμε το αλεύρι...

Βάζουμε στη φωτιά ένα τηγάνι
με το λάδι - να κάψει.
Αλευρώνετε τα κεφτεδάκια και τα ρίχνουμε στο τηγάνι.
Τα γυρίζουμε και από την άλλη πλευρά να τηγανιστούν.

***Όταν τα βγάλουμε τα τοποθετούμε σε
απορροφιτικό χαρτί..

..για να τραβήξει το πολύ λάδι.
Έτοιμα για κατανάλωση..


ΚΑΡΜΠΟΝΑΡΑ


ΣΥΝΤΑΓΗ ΚΑΡΔΙΤΣΟΚΑΡΑΓΚΟΥΝΙΚΗ.

ΤΑ ΥΛΙΚΑ ΤΗΣ:

100 Γραμμάρια μακαρόνια σπαγγέτι.
1 Κούπα τριμμένη παρμεζάνα και
λίγο έξτρα για γαρνιτούρα.
4 Αυγά μεγάλα.
Αλάτι και Πιπέρι φρεσκοτρυμμένο.
2 Κουταλιές ψιλοκομμένο μαιντανό.
6 Φέτες μπέικον κομμένο σε κομμάτια
ενός εκατοστού περίπου.

ΠΩΣ ΤΗ ΦΤΙΑΧΝΟΥΜΕ

Βάζουμε μια μεγάλη κατσαρόλα με αλατισμένο νερό
στη φωτιά και βράζουμε τα μακαρόνια
σύμφωνα με τις οδηγίες της ετικέτας.
Κρατάμε ¼ κούπας από το νερό
και στη συνέχεια σουρώνουμε τα μακαρόνια.
Παράλληλα σε μία μεγάλη κατσαρόλα
σε μέτρια φωτιά, μαγειρεύουμε το μπέικον
ανακατεύοντας κατά διαστήματα
μέχρι να γίνει τραγανό - (8 λεπτά περίπου).
Προσθέτουμε τα μακαρόνια
και το νερό που είχαμε κρατήσει
(1/4 κούπας) - και ανακατεύουμε.
Ρίχνουμε τα αυγά, την παρμεζάνα
μισό κουταλάκι αλάτι και 1.5 κουταλάκι πιπέρι.
Ανακατεύουμε μέχρι να γίνει κρεμώδης η σάλτσα
(1 λεπτό περίπου).

Σερβίρουμε με παρμεζάνα τριμμένη από πάνω.

ΘΡΕΠΤΙΚΑ ΣΥΣΤΑΤΙKA:
..700 ΘΕΡΜΙΔΕΣ - Η ΜΕΡΙΔΑ

Έτοιμη για κατανάλωση..



Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

ΥΠΟ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗΝ - UNDER CONSTRUCTION

*************************