ΒΟΛΟΣ


ΚΟΛΟΚΥΘΟΚΕΦΤΕΔΕΣ


Υλικά που θα χρειαστούμε:

1 Κιλό κολοκυθάκια.
3 Κρεμμύδια μεγάλα ξερά.
1/2 Κιλό Τυρί φέτα.
5 Αυγά.
Δυόσμο (δύο κλωναράκια).
Λίγο αλάτι (ανάλογα με τη φέτα).
Αλεύρι για όλες τις χρήσεις.
Λάδι για το τηγάνισμα.

ΠΩΣ ΤΟΥΣ ΦΤΙΑΧΝΟΥΜΕ

Τρίβουμε τα κολοκυθάκια στον τρίφτη.
Ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι και τον δυόσμο.
Τρίβουμε και τη φέτα πατώντας την με ένα πηρούνι.
Σε μια λεκάνη ρίχνουμε και ανακατεύουμε τα παραπάνω υλικά μαζί με τα αυγά.
Ανακατεύουμε μέχρι να γίνει μια μάζα ομοιογενής.
Στη συνέχεια ρίχνουμε αλεύρι κοσκινίζοντάς το και
ανακατεύουμε συνεχώς μέχρι να γίνει ο χύλός πυχτός.
Προσθέτουμε και αλάτι αν χρειάζεται.
Σε ένα τηγάνι βάζουμε λάδι και όταν κάψει παίρνουμε κουταλιές χυλό και τον ρίχνουμε στο τηγάνι.

Τηγανίζουμε μέχρι να ροδίσουν και από τις δυο πλευρές.

***Βάλτε τους πάνω σε απορροφητικό χαρτί
για να μαζέψει τα πολλά λάδια

***
ΤΡΩΓΟΝΤΑΙ ΚΑΙ ΚΡΥΟΙ...

Έτοιμοι για κατανάλωση..


2
ΜΠΟΥΜΠΑΡΙ ΠΗΛΙΟΥ


ΧΡΕΙΑΖΟΜΑΣΤΕ:

1 Παχύ έντερο.
1 Μικρή συκωταριά.
2 Κρεμμύδια ξερά μεγάλα.
300 Γραμμάρια κιμά χοιρινό.
400 Γραμμάρια ντομάτες κομμένες σε κύβους.
1/2 Κούπα ρύζι καρολίνα.
1 Ποτήρι νερό.
1 Κούπα λάδι ελιάς.
Αλάτι και πιπέρι.
1 Ματσάκι άνηθο.

ΠΩΣ ΤΟ ΦΤΙΑΧΝΟΥΜΕ



Πλένουμε το έντερο καλά και από μέσα γυρίζοντάς το με ένα καλαμάκι.
Ζεματάμε και ψιλοκόβουμε τη συκωταριά.
Βάζουμε το μισό λάδι στην κατσαρόλα
και αφού κάψει τσιγαρίζουμε το κρεμμύδι
{που το έχουμε ψιλοκόψει}
την συκωταριά και τον κιμά.
Προσθέτουμε την ντομάτα και ανακατεύουμε.
Αφήνουμε για λίγα λεπτά να μαγειρευτούν.

Σβήνουμε τη φωτιά και ρίχνουμε μέσα τον άνηθο,
το ρύζι, το αλάτι και το πιπέρι.
Ανακατεύουμε πολύ καλά...

Δένουμε το έντερο από τη μία πλευρά και αρχίζουμε να το γεμίζουμε με το μείγμα της κατσαρόλας.
*** ΔΕΝ ΤΟ ΠΑΡΑΓΕΜΙΖΟΥΜΕ ΓΙΑΤΙ ΘΑ ΦΟΥΣΚΩΣΕΙ ΤΟ ΡΥΖΙ
ΚΑΙ ΘΑ ΣΚΙΣΤΕΙ ΤΟ ΕΝΤΕΡΟ
Στη συνέχεια.. ..δένουμε το έντερο και από την άλλη μεριά.
Ρίχνουμε το υπόλοιπο λάδι σε ταψί, βάζουμε μέσα το έντερο και τρυγύρω βάζουμε τις πατάτες.
Αλάτι, πιπέρι και 1 ποτήρι νερό...
ΨΗΣΙΜΟ: 180 Βαθμοί για Μιάμιση Ώρα  
Δοκιμάστε το.....


ΣΠΕΤΣΟΦΑΙ


ΧΡΕΙΑΖΟΜΑΣΤΕ:

2 Κιλά μελιτζάνες.
1 Κιλό πιπεριές.
1 Κιλό λουκάνικα Τρικάλων.
2 Κιλά ντομάτες.
1/4 Κούπας λάδι ελιάς.
Αλάτι Και πιπέρι.

ΠΩΣ ΤΟ ΦΤΙΑΧΝΟΥΜΕ

Καθαρίζουμε και πλένουμε τις μελιτζάνες.
τις κόβουμε σε χοντρές φέτες.
Τις αλατίζουμε και τις βουτάμε
σε λεκάνη με νερό για 1 ώρα περιπου.
Έπειτα τις ρίχνουμε σε σουρωτήρι
και τις στίβουμε να φύγουν τα υγρά τους.
Καθαρίζουμε και πλένουμε τις πιπεριές.
..Τηγανίζουμε τις μελιτζάνες και τις πιπεριές...
Σε άλλο τηγάνι βάζουμε το λουκάνικο
κομμένο σε φέτες με λίγο νερό

και το τηγανίζουμε ελαφρά για να βγάλει ένα μέρος του λίπους.
..Αδειάζουμε το λίπος απ το τηγάνι και ρίχνουμε λίγο ελαιόλαδο...
Προσθέτουμε τις ντομάτες, ψιλοκομμένες,
πάνω στα λουκάνικα και αφήνουμε να πάρουν μια καλή βράση.
Στη συνέχεια σε πυρίμαχο σκεύος,
απλώνουμε τις μελιτζάνες και τις πιπεριές ανακατεμένες
και απο πάνω απλώνουμε τα λουκάνικα.
Από πάνω ρίχνουμε όλη τη σάλτσα
και πιπερώνουμε. Αφήνουμε να μαγειρευτεί
σε σιγανή φωτιά για 15 λεπτά.

Έτοιμο για κατανάλωση..

Χαμαλιά ΣΚΟΠΕΛΟΥ.


..ΤΑ ΥΛΙΚΑ ΤΟΥ:

4 φλιτζάνια αμύγδαλα-ξεφλουδισμένα.
1+1 φλιτζάνια ζάχαρη άχνη.
{το 1 είναι για την επικάλυψη}.
1.5 φλιτζάνια ανθόνερο-πορτοκάλι.
Λίγο βούτυρο για το ταψί.
ΠΩΣ ΓΙΝΕΤΑΙ:

1. Βάζουμε τα αμύγδαλα στο μούλτι
και τα τρίβουμε μέχρι να γίνουν...σκόνη.
Τα ρίχνουμε σε ένα μέτριο μπολ και τα
ζυμώνουμε μαζί με το 1 φλιτζάνι ζάχαρη άχνη
και 1⁄2 φλιτζάνι του ανθόνερου.

*** {Πρέπει να γίνει μια πυκνή ζύμη}.
2. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 170° C.
Βουτυρώνουμε ένα ταψί και
πλάθουμε διάφορα σχήματα τα χαμαλιά.

3.ΨΗΝΟΥΜΕ Για 10 λεπτά περίπου
μέχρι να αρχίσουν να ροδίζουν στις άκριες.

Αφαιρούμε από το φούρνο και
αφήνουμε να κρυώσουν καλά.
3. Όταν τα χαμαλιά είναι εντελώς κρύα
τα βουτάμε στο μπολ που έχουμε βάλει
το υπόλοιπο ανθόνερο.

Στη συνέχεια στη ζάχαρη άχνη
για να φτιάξουν ένα σκληρό
περίβλημα - κρούστα.


Διατηρούνται
σε δροσερό και ξηρό μέρος
για 2 εβδομάδες..


ΔΟΚΙΜΑΣΤΕ ΤΟ.


ΤΥΡΟΨΩΜΟ...Πορταριάς


ΧΡΕΙΑΖΟΜΑΣΤΕ:

1 φαρινάπ.
1 κουταλάκι του γλυκού μπέικιν πάουντερ.
Λίγο αλάτι.
250γρ. φέτα τριμμένη ή λιωμένη.
1/2 ποτήρι χυμό πορτοκάλι.
1 ποτήρι του νερού καλαμποκέλαιο.

ΠΩΣ ΤΟ ΦΤΙΑΧΝΟΥΜΕ

Σε μία μικρή λεκάνη βάζουμε τα υλικά
τα ανακατεύουμε καλά και ρίχνουμε τη ζύμη
σε ένα στρογγυλό ταψί Νο 30.

..ΨΗΝΟΥΜΕ ...
180 βαθμούς...
για 30-45 λεπτά.

Έτοιμο για κατανάλωση..

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

ΥΠΟ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗΝ - UNDER CONSTRUCTION

*************************