..ΤΑ ΥΛΙΚΑ ΤΗΣ:
6-7 Σκελίδες Σκόρδο.
Από 1/2 κιλό Ψωμί
προηγούμενης μέρας-την ψύχα.
1 φλυτζάνι λάδι ελιάς.
1/2 φλυτζάνι νερό.
3-4 κουταλιές της σούπας ξύδι.
Αλάτι-μισό κουταλάκι του γλυκού.
και...λίγο πιπέρι-προαιρετικά.
ΠΩΣ ΓΙΝΕΤΑΙ:
1..Πρώτα βάζουμε το ψωμί
σε μια λεκάνη με νερό για να μουλιάσει.
2..Αφού καθαρίσουμε τα σκόρδα
τα ρίχνουμε στο γουδί και τα λειώνουμε.
Ρίχνουμε λίγο αλάτι και ανακατεύουμε.
χτυπάμε για λίγο ακόμα.
3..Προσθέτουμε το
Λάδι
και το Ξύδι
και ανακατεύουμε.
4..Στη συνέχεια βγάζουμε το
Ψωμί
από τη λεκάνη
και αφού το στίψουμε
το ρίχνουμε μέσα και ανακατεύουμε.
5..Ρίχνουμε λίγο
Νερό
και πάλι ανακατεύουμε.
6..Στο τέλος ρίχνουμε λίγο πιπέρι, αν θέλουμε.
ΕΤΟΙΜΗ:
Για...
κατανάλωση.
Από 1/2 κιλό Ψωμί
προηγούμενης μέρας-την ψύχα.
1 φλυτζάνι λάδι ελιάς.
1/2 φλυτζάνι νερό.
3-4 κουταλιές της σούπας ξύδι.
Αλάτι-μισό κουταλάκι του γλυκού.
και...λίγο πιπέρι-προαιρετικά.
1..Πρώτα βάζουμε το ψωμί
σε μια λεκάνη με νερό για να μουλιάσει.
2..Αφού καθαρίσουμε τα σκόρδα
τα ρίχνουμε στο γουδί και τα λειώνουμε.
Ρίχνουμε λίγο αλάτι και ανακατεύουμε.
χτυπάμε για λίγο ακόμα.
3..Προσθέτουμε το
Λάδι
και το Ξύδι
και ανακατεύουμε.4..Στη συνέχεια βγάζουμε το
Ψωμί
από τη λεκάνηκαι αφού το στίψουμε
το ρίχνουμε μέσα και ανακατεύουμε.
5..Ρίχνουμε λίγο
Νερό
και πάλι ανακατεύουμε.6..Στο τέλος ρίχνουμε λίγο πιπέρι, αν θέλουμε.
ΕΤΟΙΜΗ:
Για...
κατανάλωση.
*******--1
ΥΛΙΚΑ ΠΟΥ ΘΑ ΧΡΕΙΑΣΤΟΥΜΕ:
5 Ντομάτες κομμένες σε κύβους.
2 Φλυτζάνια αλεύρι για όλες τις χρήσεις.
1 Αυγό.
1 Κρεμμύδι μεγάλο ψιλοκομμένο.
100 Γραμμάρια φέτα τριμμένη.
1/2 Ματσάκι μαιντανό ψιλοκομμένο.
1/4 Ματσάκι δυόσμο ψιλοκομμένο.
1/2 Φλυτζάνι λάδι ελιάς.
2 Σκελίδες σκόρδο.
Αλάτι και πιπέρι.
ΠΩΣ ΤΟΥΣ ΦΤΙΑΧΝΟΥΜΕ
Σε μία λεκάνη
ανακατεύουμε όλα τα υλικά μαζί.
Αν χρειάζεται περισσότερο αλεύρι
ρίχνουμε για να μην υπάρχουν υγρά.
Αφήνουμε το μείγμα
να ξεκουραστεί για λίγο
και μετά πλάθουμε τους κεφτέδες.
Σε ένα τηγάνι βάζουμε λάδι
και όταν κάψει..
τηγανίζουμε μέχρι να ροδίσουν
και από τις δύο πλευρές.
Βάλτε τους πάνω σε απορροφητικό χαρτί
για να μαζέψει τα πολλά λάδια..
*** ΤΡΩΓΟΝΤΑΙ ΚΑΙ ΚΡΥΟΙ...
Έτοιμοι για κατανάλωση..
2 Φλυτζάνια αλεύρι για όλες τις χρήσεις.
1 Αυγό.
1 Κρεμμύδι μεγάλο ψιλοκομμένο.
100 Γραμμάρια φέτα τριμμένη.
1/2 Ματσάκι μαιντανό ψιλοκομμένο.
1/4 Ματσάκι δυόσμο ψιλοκομμένο.
1/2 Φλυτζάνι λάδι ελιάς.
2 Σκελίδες σκόρδο.
Αλάτι και πιπέρι.
ανακατεύουμε όλα τα υλικά μαζί.
Αν χρειάζεται περισσότερο αλεύρι
ρίχνουμε για να μην υπάρχουν υγρά.
Αφήνουμε το μείγμα
να ξεκουραστεί για λίγο
και μετά πλάθουμε τους κεφτέδες.
Σε ένα τηγάνι βάζουμε λάδι
και όταν κάψει..
και από τις δύο πλευρές.
Βάλτε τους πάνω σε απορροφητικό χαρτί
για να μαζέψει τα πολλά λάδια..
***
Δεν υπάρχουν σχόλια :
Δημοσίευση σχολίου