Δευτέρα 28 Μαρτίου 2016


ΚΟΚΟΡΕΤΣΙ το...καλύτερο.


..ΤΑ ΥΛΙΚΑ ΤΟΥ:

2 συκωταριές αρνίσιες.
έντερα για το τύλιγμα.
3-4 σκέπες {μπόλιες} αρνιών.
αλάτι και πιπέρι.

ΠΩΣ ΓΙΝΕΤΑΙ:

Πλένουμε καλά τα έντερα { μέσα-έξω }.
Πλένουμε και κόβουμε τις συκωταριές
σε μέτρια ισομεγέθη κομμάτια.
Κόβουμε και μερικά γλυκάδια.
Τα περνάμε σε λεπτή σούβλα εναλλάξ.
{ συκώτι-πνευμόνι-καρδιά-σπλήνα-γλυκάδι }.
μέχρι να γεμίσει η σούβλα.
ΜΕΤΑ Τυλίγουμε το κοκορέτσι με τις σκέπες.

Στη συνέχεια παίρνουμε τα έντερα
τρία-τρία και τα τυλίγουμε γύρω από το κοκορέτσι
Όταν τελειώσουν τα τρία έντερα
τα δένουμε καλά πάνω στη σούβλα και
συνεχίζουμε με άλλα τρία.

ΤΟ ΡΑΝΤΙΖΟΥΜΕ ΜΕ ΛΙΓΟ ΛΑΔΙ
ΚΑΙ ΑΛΑΤΟΠΙΠΕΡΟ.


ΨΗΝΟΥΜΕ ΣΤΑ ΚΑΡΒΟΥΝΑ:
Για καμιά ώρα περίπου
ανάλογα με την ένταση της φωτιάς.
ΔΟΚΙΜΑΣΤΕ ΤΟ.



Γλύκισμα...ΡΕΒΥΘΑΤΟ.

ΠΑΛΙΟ ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΟ ΚΑΙ...ΘΕΣΣΑΛΙΚΟ.


..ΤΑ ΥΛΙΚΑ ΤΟΥ:

600 γρμ. ρεβύθια-χοντρά.
600 γρμ. σταφίδα-ξανθιά.
300 γρμ. κούννες{καρυδιού ή αμυγδάλου}.
1/4 λίτρο λάδι ή χυμό πορτοκάλι.
2 αβγά{προαιρετικά}.
3 κουταλάκια μπέικιν πάουντερ.
1/4 ζάχαρη άχνη.
αντικολλητικό χαρτί.

ΓΙΑ ΤΟ ΣΙΡΟΠΙ:

1/2 κιλό ζάχαρη.
1/2 λίτρο νερό-εμφιαλωμένο.

ΠΩΣ ΓΙΝΕΤΑΙ:

Μουσκεύουμε για 12 ώρες τα ρεβύθια
{ σε κρύο νερό }.
Μετά τα αλέθουμε στο μίξερ.
Σε μια λεκάνη χτυπάμε
τα αβγά με τη ζάχαρη άχνη και
{το λάδι ή το χυμό πορτοκάλι}.
Ρίχνουμε τα αλεσμένα ρεβύθια
τις σταφίδες, το μπέικιν και τις κούννες.
Ζυμώνουμε μέχρι το μείγμα
να γίνει μία ομοιογενής ζύμη.
Βάζουμε αντικολλητικό χαρτί στο ταψί
και απλώνουμε πάνω τη ζύμη
σε ομοιόμορφο πάχος.

ΨΗΝΟΥΜΕ:

Για καμιά ώρα περίπου
στους 170 βαθμούς.

Το αφήνουμε να κρυώσει.

Βράζουμε το νερό με τη ζάχαρη
και όταν γίνει το σιρόπι
περιχύνουμε το γλυκό.

ή χωρίς σιρόπι
το πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη.



Τρίτη 11 Μαρτίου 2014

Δευτέρα 11 Νοεμβρίου 2013

http://dribbble.com/shots/516837-Bike


http://netdna.webdesignerdepot.com/uploads/2013/07/bike.gif

ΜΑΓΕΙΡΕΥΩ ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΑ ΚΑΙ ΘΕΣΣΑΛΙΚΑ

ByLarissaios

ΥΠΟ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗΝ - UNDER CONSTRUCTION

*************************