2 κιλά αρνί-χωρίς κόκαλο.
1+1/2 κιλό πράσα.
1/2 κιλό σελινόριζες.
1/2 κιλό-ντομάτες.
Αλάτι και πιπέρι.
1/2 ποτήρι νερό ή ζωμό κρέατος.
150ml λάδι ελιάς.
2 αυγά.
1 λεμόνι-το χυμό του μόνο.
1..Πλένουμε καλά
τα πράσα και τις σελινόριζες
και τα κόβουμε σε μεγάλα κομμάτια.
2..Βάζουμε μία κατσαρόλα στη φωτιά
και τοποθετούμε ένα τρυπητό σκεύος
που εφαρμόζει ακριβώς πάνω στην κατσαρόλα.
Στο τρυπητό αχνίζουμε χωριστά
τα πράσα και τις σελινόριζες.
Τα στραγγίζουμε καλά.
3..Βάζουμε μια κατσαρόλα στη φωτια
με το λάδι-να κάψει
και σοτάρουμε το κρέας μέχρι να ροδίσει.
4..Ρίχνουμε το νερό ή το ζωμό.
*** {Σκεπάζουμε την κατσαρόλα.}
και σιγοβράζουμε
5..Τώρα ρίχνουμε τα πράσα
και αλατοπιπερώνουμε.
Συνεχίζουμε το βράσιμο
μέχρι να μαλακώσουν τα πράσα.
6..Προσθέτουμε τις σελινόριζες.
και ανακατεύουμε ελαφρά.
{Σκεπάζουμε και σιγοβράζουμε
μέχρι να βράσουν όλα καλά.}
7..Σε μπολ χτυπάμε τα αυγά
με το χυμό του λεμονιού
προσθέτοντας μερικές κουταλιές
από το ζουμί του φαγητού.
Χτυπάμε καλά και το ρίχνουμε
στην κατσαρόλα με το φαγητό.
Σερβίρουμε ζεστό..
με λίγο πιπέρι..
αν θέλουμε.
ΔΟΚΙΜΑΣΤΕ ΤΟ.