ΘΑ ΧΡΕΙΑΣΤΟΥΜΕ:
1,5 Κιλό μοσχάρι (χτένι).
1,5 Κιλό ντομάτες.
1 Κιλό πιπεριές μακριές.
3-4 Πατάτες μέτριες.
1/2 Κιλό τυρί κεφαλίσιο.
1 Φλυτζάνι λάδι.
5-6 Σκελίδες σκόρδο.
Αλάτι, πιπέρι και λίγο μπαχάρι.
ΠΩΣ ΤΟ ΦΤΙΑΧΝΟΥΜΕ:
Καθαρίζουμε τις πατάτες και τις κόβουμε
σε ροδέλες πάχους περίπου 1,5 εκατοστού.
Τις απλώνουμε στον πάτο ενός ταψιού
και τις αλατοπιπερώνουμε.
Απο πάνω απλώνουμε τις πιπεριές
που τις έχουμε κόψει στα δύο κατά μήκος
για να σκεπάσουν τις πατάτες.
Στη συνέχεια στρώνουμε το κρέας
που το είχαμε κόψει σε φέτες.
Ρίχνουμε αλάτι,πιπέρι και το μπαχάρι.
Από πάνω απλώνουμε το σκόρδο κομμένο σε φέτες
και στη συνέχεια τις ντομάτες κομμένες και αυτές
σε φέτες και τις αλατοπιπερώνουμε.
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ Στρώση
το τυρί κομμένο σε φέτες
καλύπτωντας όλο το ταψί.
Στο τέλος ραντίζουμε με λάδι και το βάζουμε στο φούρνο.
Ψήνουμε σε δυνατή φωτιά για μισή ώρα περίπου και μετά σκεπάζουμε το ταψί με λαδόκολλα και συνεχίζουμε το ψήσιμο
μέχρι να χάσει τα υγρά του.
***Το φαγητό αυτό δεν χρειάζεται συνοδία σαλάτας ή τυριού.
***Μπορεί να συνοδευτεί με ρύζι.
ΔΟΚΙΜΑΣΤΕ ΤΟ.
ΘΑ ΧΡΕΙΑΣΤΟΥΜΕ:
1,5 Κιλό μοσχάρι (χτένι).
1,5 Κιλό ντομάτες.
1 Κιλό πιπεριές μακριές.
3-4 Πατάτες μέτριες.
1/2 Κιλό τυρί κεφαλίσιο.
1 Φλυτζάνι λάδι.
5-6 Σκελίδες σκόρδο.
Αλάτι, πιπέρι και λίγο μπαχάρι.
1,5 Κιλό ντομάτες.
1 Κιλό πιπεριές μακριές.
3-4 Πατάτες μέτριες.
1/2 Κιλό τυρί κεφαλίσιο.
1 Φλυτζάνι λάδι.
5-6 Σκελίδες σκόρδο.
Αλάτι, πιπέρι και λίγο μπαχάρι.
ΠΩΣ ΤΟ ΦΤΙΑΧΝΟΥΜΕ:
Καθαρίζουμε τις πατάτες και τις κόβουμε
σε ροδέλες πάχους περίπου 1,5 εκατοστού.
Τις απλώνουμε στον πάτο ενός ταψιού
και τις αλατοπιπερώνουμε.
Απο πάνω απλώνουμε τις πιπεριές
που τις έχουμε κόψει στα δύο κατά μήκος
για να σκεπάσουν τις πατάτες.
Στη συνέχεια στρώνουμε το κρέας
που το είχαμε κόψει σε φέτες.
Ρίχνουμε αλάτι,πιπέρι και το μπαχάρι.
Από πάνω απλώνουμε το σκόρδο κομμένο σε φέτες
και στη συνέχεια τις ντομάτες κομμένες και αυτές
σε φέτες και τις αλατοπιπερώνουμε.
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ Στρώση
το τυρί κομμένο σε φέτες
καλύπτωντας όλο το ταψί.
Στο τέλος ραντίζουμε με λάδι και το βάζουμε στο φούρνο.
Ψήνουμε σε δυνατή φωτιά για μισή ώρα περίπου και μετά σκεπάζουμε το ταψί με λαδόκολλα και συνεχίζουμε το ψήσιμο
μέχρι να χάσει τα υγρά του.
***Μπορεί να συνοδευτεί με ρύζι.
σε ροδέλες πάχους περίπου 1,5 εκατοστού.
Τις απλώνουμε στον πάτο ενός ταψιού
και τις αλατοπιπερώνουμε.
Απο πάνω απλώνουμε τις πιπεριές
που τις έχουμε κόψει στα δύο κατά μήκος
για να σκεπάσουν τις πατάτες.
Στη συνέχεια στρώνουμε το κρέας
που το είχαμε κόψει σε φέτες.
Ρίχνουμε αλάτι,πιπέρι και το μπαχάρι.
Από πάνω απλώνουμε το σκόρδο κομμένο σε φέτες
και στη συνέχεια τις ντομάτες κομμένες και αυτές
σε φέτες και τις αλατοπιπερώνουμε.
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ Στρώση
το τυρί κομμένο σε φέτες
καλύπτωντας όλο το ταψί.
Στο τέλος ραντίζουμε με λάδι και το βάζουμε στο φούρνο.
Ψήνουμε σε δυνατή φωτιά για μισή ώρα περίπου και μετά σκεπάζουμε το ταψί με λαδόκολλα και συνεχίζουμε το ψήσιμο
μέχρι να χάσει τα υγρά του.
***Το φαγητό αυτό δεν χρειάζεται συνοδία σαλάτας ή τυριού.
***Μπορεί να συνοδευτεί με ρύζι.
ΔΟΚΙΜΑΣΤΕ ΤΟ.
ΘΑ ΧΡΕΙΑΣΤΟΥΜΕ:
100 Γραμμάρια περίπου λάδι.
2 κρεμμύδια ξερά.
αλάτι,πιπέρι,ρίγανη.
και καμμιά δεκαριά πατάτες,
μικρομεσαίου μεγέθους
ΠΩΣ ΤΟ ΦΤΙΑΧΝΟΥΜΕ:
Πλένουμε τις πατάτες
και τις βάζουμε σε κατσαρόλα
με νερό αλατισμένο για να βράσουν.
Όταν γίνουν τις βγάζουμε απ'την
κατσαρόλα και τις καθαρίζουμε.
Μετά τις κόβουμε σε μικρά κυβάκια.
Στη συνέχεια βάζουμε ένα τηγάνι
στη φωτιά με το λάδι.
Αφού ζεσταθεί, ρίχνουμε μέσα
τα κρεμμύδια πού τα έχουμε ψιλοκόψει
και τις πατάτες.
ανακατεύουμε για να πάρουν χρώμα από όλες τις πλεύρες.
Όταν πάρουν χρώμα τις βγάζουμε και τις σερβίρουμε.
***(και με τυρί τριμμένο, αν θέλουμε)
Στην Ήπειρο τις φτιάχνουν χωρίς κρεμμύδι
ρίχνουν πιπέρι κόκκινο γλυκό
και τις σερβίρουν με τυρί τριμμένο...
ΔΟΚΙΜΑΣΤΕ ΤΟ.
ΘΑ ΧΡΕΙΑΣΤΟΥΜΕ:
100 Γραμμάρια περίπου λάδι.
2 κρεμμύδια ξερά.
αλάτι,πιπέρι,ρίγανη.
και καμμιά δεκαριά πατάτες,
μικρομεσαίου μεγέθους
2 κρεμμύδια ξερά.
αλάτι,πιπέρι,ρίγανη.
και καμμιά δεκαριά πατάτες,
μικρομεσαίου μεγέθους
ΠΩΣ ΤΟ ΦΤΙΑΧΝΟΥΜΕ:
Πλένουμε τις πατάτες
και τις βάζουμε σε κατσαρόλα
με νερό αλατισμένο για να βράσουν.
Όταν γίνουν τις βγάζουμε απ'την
κατσαρόλα και τις καθαρίζουμε.
Μετά τις κόβουμε σε μικρά κυβάκια.
Στη συνέχεια βάζουμε ένα τηγάνι
στη φωτιά με το λάδι.
Αφού ζεσταθεί, ρίχνουμε μέσα
τα κρεμμύδια πού τα έχουμε ψιλοκόψει
και τις πατάτες.
ανακατεύουμε για να πάρουν χρώμα από όλες τις πλεύρες.
Όταν πάρουν χρώμα τις βγάζουμε και τις σερβίρουμε.
και τις βάζουμε σε κατσαρόλα
με νερό αλατισμένο για να βράσουν.
Όταν γίνουν τις βγάζουμε απ'την
κατσαρόλα και τις καθαρίζουμε.
Μετά τις κόβουμε σε μικρά κυβάκια.
Στη συνέχεια βάζουμε ένα τηγάνι
στη φωτιά με το λάδι.
Αφού ζεσταθεί, ρίχνουμε μέσα
τα κρεμμύδια πού τα έχουμε ψιλοκόψει
και τις πατάτες.
ανακατεύουμε για να πάρουν χρώμα από όλες τις πλεύρες.
Όταν πάρουν χρώμα τις βγάζουμε και τις σερβίρουμε.
***
(και με τυρί τριμμένο, αν θέλουμε)
Στην Ήπειρο τις φτιάχνουν χωρίς κρεμμύδι
ρίχνουν πιπέρι κόκκινο γλυκό
και τις σερβίρουν με τυρί τριμμένο...
ρίχνουν πιπέρι κόκκινο γλυκό
και τις σερβίρουν με τυρί τριμμένο...
ΔΟΚΙΜΑΣΤΕ ΤΟ.
ΘΑ ΧΡΕΙΑΣΤΟΥΜΕ ΤΑ ΠΑΡΑΚΑΤΩ ΥΛΙΚΑ:
Χόρτα διάφορα περίπου 1 κιλό
(λάπαθα-ζοχούς-τσουκνίδες
καυκαλήθρες-πράσα-μάραθο
και άνηθο).
Τυρί φέτα 1/2 κιλό.
1 κιλό καλαμποκάλευρο.
αλάτι,πιπέρι.
50 Γραμμάρια βούτυρο.
1 ποτήρι λάδι.
1/2 ποτήρι νερό.
ΠΩΣ ΤΟ ΦΤΙΑΧΝΟΥΜΕ:
Πλένουμε τα χόρτα καλά και τα
αλατίζουμε.
Τρίβουμε και τη φέτα από πάνω
μαζί και το λάδι (όχι όλο)
κρατάμε
περίπου 3 κουταλιές.
Ανακατεύουμε καλά.
Πασπαλίζουμε το ταψί με λίγο από το λάδι
και απλώνουμε μία στρώση αλεύρι.
Ραντίζουμε με λίγο νερό ώστε να ποτίσει και να
γίνει σαν φύλλο.
Απλώνουμε από πάνω το υπόλοιπο λάδι.
Αδειάζουμε το μείγμα με τα
χόρτα και πάλι ρίχνουμε αλεύρι.
Ραντίζουμε με νερό ώστε να γίνει σαν ζυμάρι.
Από πάνω βάζουμε λίγο βούτυρο για να γίνει η κρούστα πιο τραγανή…
ΨΗΝΟΥΜΕ ΣΤΟΥΣ.
180 βαθμούς για μία ώρα περίπου.
ΔΟΚΙΜΑΣΤΕ ΤΟ.
ΘΑ ΧΡΕΙΑΣΤΟΥΜΕ ΤΑ ΠΑΡΑΚΑΤΩ ΥΛΙΚΑ:
Χόρτα διάφορα περίπου 1 κιλό
(λάπαθα-ζοχούς-τσουκνίδες
καυκαλήθρες-πράσα-μάραθο και άνηθο).
Τυρί φέτα 1/2 κιλό.
1 κιλό καλαμποκάλευρο.
αλάτι,πιπέρι.
50 Γραμμάρια βούτυρο.
1 ποτήρι λάδι.
1/2 ποτήρι νερό.
(λάπαθα-ζοχούς-τσουκνίδες
καυκαλήθρες-πράσα-μάραθο και άνηθο).
Τυρί φέτα 1/2 κιλό.
1 κιλό καλαμποκάλευρο.
αλάτι,πιπέρι.
50 Γραμμάρια βούτυρο.
1 ποτήρι λάδι.
1/2 ποτήρι νερό.
ΠΩΣ ΤΟ ΦΤΙΑΧΝΟΥΜΕ:
Πλένουμε τα χόρτα καλά και τα
αλατίζουμε.
Τρίβουμε και τη φέτα από πάνω
μαζί και το λάδι (όχι όλο)
κρατάμε περίπου 3 κουταλιές.
Ανακατεύουμε καλά.
Πασπαλίζουμε το ταψί με λίγο από το λάδι και απλώνουμε μία στρώση αλεύρι.
Ραντίζουμε με λίγο νερό ώστε να ποτίσει και να γίνει σαν φύλλο.
Απλώνουμε από πάνω το υπόλοιπο λάδι.
Αδειάζουμε το μείγμα με τα χόρτα και πάλι ρίχνουμε αλεύρι.
Ραντίζουμε με νερό ώστε να γίνει σαν ζυμάρι.
Από πάνω βάζουμε λίγο βούτυρο για να γίνει η κρούστα πιο τραγανή…
Τρίβουμε και τη φέτα από πάνω
μαζί και το λάδι (όχι όλο)
κρατάμε περίπου 3 κουταλιές.
Ανακατεύουμε καλά.
Πασπαλίζουμε το ταψί με λίγο από το λάδι και απλώνουμε μία στρώση αλεύρι.
Ραντίζουμε με λίγο νερό ώστε να ποτίσει και να γίνει σαν φύλλο.
Απλώνουμε από πάνω το υπόλοιπο λάδι.
Αδειάζουμε το μείγμα με τα χόρτα και πάλι ρίχνουμε αλεύρι.
Ραντίζουμε με νερό ώστε να γίνει σαν ζυμάρι.
Από πάνω βάζουμε λίγο βούτυρο για να γίνει η κρούστα πιο τραγανή…
ΨΗΝΟΥΜΕ ΣΤΟΥΣ.
180 βαθμούς για μία ώρα περίπου.
ΔΟΚΙΜΑΣΤΕ ΤΟ.
ΘΑ ΧΡΕΙΑΣΤΟΥΜΕ:
Αλεύρι και νερό
για να φτιάξουμε χυλό-κουρκούτι.
Τυρί "μπάτζο", όσο θέλουμε.
Λάδι για το τηγάνι.
..Κατά προτίμηση σπορέλαιο.
ΠΩΣ ΤΟ ΦΤΙΑΧΝΟΥΜΕ:
Κόβουμε το τυρί σε φέτες.
Βάζουμε το τηγάνι στη φωτιά με λίγο λάδι
και όταν κάψει
βουτάμε τις φέτες του τυριού στο χυλό
και τις ρίχνουμε στο τηγάνι.
Τηγανίζουμε μέχρι να πάρουν χρυσοκίτρινο χρώμα.
Ο "Μπάτζος"
είναι φτιαγμένος από γιδοπρόβειο γάλα.
και παραδοσιακά
...είναι λίγο αλμυρός.
ΔΟΚΙΜΑΣΤΕ ΤΟ.
ΘΑ ΧΡΕΙΑΣΤΟΥΜΕ:
Αλεύρι και νερό
για να φτιάξουμε χυλό-κουρκούτι.
Τυρί "μπάτζο", όσο θέλουμε.
Λάδι για το τηγάνι.
..Κατά προτίμηση σπορέλαιο.
για να φτιάξουμε χυλό-κουρκούτι.
Τυρί "μπάτζο", όσο θέλουμε.
Λάδι για το τηγάνι.
..Κατά προτίμηση σπορέλαιο.
ΠΩΣ ΤΟ ΦΤΙΑΧΝΟΥΜΕ:
Κόβουμε το τυρί σε φέτες.
Βάζουμε το τηγάνι στη φωτιά με λίγο λάδι
και όταν κάψει
βουτάμε τις φέτες του τυριού στο χυλό
και τις ρίχνουμε στο τηγάνι.
και όταν κάψει
βουτάμε τις φέτες του τυριού στο χυλό
και τις ρίχνουμε στο τηγάνι.
Τηγανίζουμε μέχρι να πάρουν χρυσοκίτρινο χρώμα.
Ο "Μπάτζος"
είναι φτιαγμένος από γιδοπρόβειο γάλα.
και παραδοσιακά
...είναι λίγο αλμυρός.
ΔΟΚΙΜΑΣΤΕ ΤΟ.
ΘΑ ΧΡΕΙΑΣΤΟΥΜΕ ΤΑ ΠΑΡΑΚΑΤΩ ΥΛΙΚΑ:
2,5 κιλά μπούτι αρνιού.
¼ Κεφαλοτύρι.
7-8 σκελίδες σκόρδο.
100 γραμ. αμπελόφυλλα.
1 κιλό καλαμποκάλευρο.
Αλάτι-πιπέρι-ρίγανη.
ΠΩΣ ΤΟ ΦΤΙΑΧΝΟΥΜΕ:
Ξεκοκκαλίζουμε το κρέας και
το απλώνουμε στον πάγκο-Δεν το κόβουμε.
Κόβουμε το τυρί σε κύβους μικρούς
και τους απλώνουμε πάνω στο κρέας.
Καθαρίζουμε και κόβουμε σε φέτες τα σκόρδα
και τα απλώνουμε από πάνω.
Πλένουμε και στραγγίζουμε τα αμπελόφυλλα
και τα απλώνουμε πάνω στο κρέας
με τα υλικά του.
Ρίχνουμε ρίγανη και αλατοπιπερώνουμε.
Τυλίγουμε το κρέας ρολό
τα αμπελόφυλλα να είναι απ' έξω
και όλο μαζί το τυλίγουμε με αλουμινόχαρτο.
ΨΗΝΟΥΜΕ ΣΤΟΥΣ.
180 βαθμούς για 2 ώρες περίπου.
ΔΟΚΙΜΑΣΤΕ ΤΟ.
ΘΑ ΧΡΕΙΑΣΤΟΥΜΕ ΤΑ ΠΑΡΑΚΑΤΩ ΥΛΙΚΑ:
2,5 κιλά μπούτι αρνιού.
¼ Κεφαλοτύρι.
7-8 σκελίδες σκόρδο.
100 γραμ. αμπελόφυλλα.
1 κιλό καλαμποκάλευρο.
Αλάτι-πιπέρι-ρίγανη.
¼ Κεφαλοτύρι.
7-8 σκελίδες σκόρδο.
100 γραμ. αμπελόφυλλα.
1 κιλό καλαμποκάλευρο.
Αλάτι-πιπέρι-ρίγανη.
ΠΩΣ ΤΟ ΦΤΙΑΧΝΟΥΜΕ:
Ξεκοκκαλίζουμε το κρέας και
το απλώνουμε στον πάγκο-Δεν το κόβουμε.
Κόβουμε το τυρί σε κύβους μικρούς
και τους απλώνουμε πάνω στο κρέας.
Καθαρίζουμε και κόβουμε σε φέτες τα σκόρδα
και τα απλώνουμε από πάνω.
Πλένουμε και στραγγίζουμε τα αμπελόφυλλα
και τα απλώνουμε πάνω στο κρέας
με τα υλικά του.
Ρίχνουμε ρίγανη και αλατοπιπερώνουμε.
Τυλίγουμε το κρέας ρολό
τα αμπελόφυλλα να είναι απ' έξω
και όλο μαζί το τυλίγουμε με αλουμινόχαρτο.
το απλώνουμε στον πάγκο-Δεν το κόβουμε.
Κόβουμε το τυρί σε κύβους μικρούς
και τους απλώνουμε πάνω στο κρέας.
Καθαρίζουμε και κόβουμε σε φέτες τα σκόρδα
και τα απλώνουμε από πάνω.
Πλένουμε και στραγγίζουμε τα αμπελόφυλλα
και τα απλώνουμε πάνω στο κρέας
με τα υλικά του.
Ρίχνουμε ρίγανη και αλατοπιπερώνουμε.
Τυλίγουμε το κρέας ρολό
τα αμπελόφυλλα να είναι απ' έξω
και όλο μαζί το τυλίγουμε με αλουμινόχαρτο.
ΨΗΝΟΥΜΕ ΣΤΟΥΣ.
180 βαθμούς για 2 ώρες περίπου.
ΔΟΚΙΜΑΣΤΕ ΤΟ.
ΔΟΚΙΜΑΣΤΕ ΤΟ.
ΤΑ ΥΛΙΚΑ ΤΟΥ:
2 Κιλά χόρτα διάφορα.
4 Αυγά.
250 Γραμμάρια τυρί φέτα τρυμμένη.
1 ματσάκι μαιντανό.
1 ματσάκι άνηθο.
1 ματσάκι μάραθο.
1 φλυτζάνι λάδι ελιάς.
125 γραμμάρια αλεύρι καλαμποκιού.
Αλάτι και πιπέρι.
Για το Κουρκούτι:
250 γραμμάρια αλεύρι καλαμποκιού.
500 γραμμάρια γάλα γιδοπρόβειο.
1 αυγό.
1 κουταλάκι ζάχαρη και 1/2 κουταλάκι αλάτι.
ΠΩΣ ΤΟ ΦΤΙΑΧΝΟΥΜΕ:
Καθαρίζουμε, πλένουμε και ψιλοκόβουμε τα χότρα,
σε μία λεκάνη και τα αλατίζουμε.
Τα αφήνουμε για μισή ώρα να μαραθούν λιγάκι
και τα τοποθετούμε σε σουρωτήρι
για να τα στύψουμε καλά να φύγουν τα υγρά τους.
Τα βάζουμε σε μία λεκάνη
και κοσκινίζουμε από πάνω το αλεύρι.
Προσθέτουμε τη φέτα, τα αυγά,τον άνηθο
τον μάραθο,τον μαιντανό ψιλοκομμένα.
Ρίχνουμε το λάδι και αλατοπιπερώνουμε.
Ανακατεύουμε πολύ καλά.
Σε μια άλλη λεκάνη φτιάχνουμε το κουρκούτι
ανακατεύοντας όλα τα υλικά μαζί.
Σε ένα ταψί που το λαδώσαμε
ρίχνουμε το μισό κουρκούτι και το απλώνουμε.
Από πάνω ρίχνουμε όλη τη γέμιση
και τη σκεπάζουμε με το υπόλοιπο κουρκούτι
που το στρώνουμε ομοιόμορφα.
ΨΗΣΙΜΟ:180 Βαθμοί για 1 ώρα.
ΔΟΚΙΜΑΣΤΕ ΤΟ.
ΤΑ ΥΛΙΚΑ ΤΟΥ:
2 Κιλά χόρτα διάφορα.
4 Αυγά.
250 Γραμμάρια τυρί φέτα τρυμμένη.
1 ματσάκι μαιντανό.
1 ματσάκι άνηθο.
1 ματσάκι μάραθο.
1 φλυτζάνι λάδι ελιάς.
125 γραμμάρια αλεύρι καλαμποκιού.
Αλάτι και πιπέρι.
250 γραμμάρια αλεύρι καλαμποκιού.
500 γραμμάρια γάλα γιδοπρόβειο.
1 αυγό.
1 κουταλάκι ζάχαρη και 1/2 κουταλάκι αλάτι.
4 Αυγά.
250 Γραμμάρια τυρί φέτα τρυμμένη.
1 ματσάκι μαιντανό.
1 ματσάκι άνηθο.
1 ματσάκι μάραθο.
1 φλυτζάνι λάδι ελιάς.
125 γραμμάρια αλεύρι καλαμποκιού.
Αλάτι και πιπέρι.
Για το Κουρκούτι:
250 γραμμάρια αλεύρι καλαμποκιού.
500 γραμμάρια γάλα γιδοπρόβειο.
1 αυγό.
1 κουταλάκι ζάχαρη και 1/2 κουταλάκι αλάτι.
ΠΩΣ ΤΟ ΦΤΙΑΧΝΟΥΜΕ:
Καθαρίζουμε, πλένουμε και ψιλοκόβουμε τα χότρα,
σε μία λεκάνη και τα αλατίζουμε.
Τα αφήνουμε για μισή ώρα να μαραθούν λιγάκι
και τα τοποθετούμε σε σουρωτήρι
για να τα στύψουμε καλά να φύγουν τα υγρά τους.
Τα βάζουμε σε μία λεκάνη
και κοσκινίζουμε από πάνω το αλεύρι.
Προσθέτουμε τη φέτα, τα αυγά,τον άνηθο
τον μάραθο,τον μαιντανό ψιλοκομμένα.
Ρίχνουμε το λάδι και αλατοπιπερώνουμε.
Ανακατεύουμε πολύ καλά.
Σε μια άλλη λεκάνη φτιάχνουμε το κουρκούτι
ανακατεύοντας όλα τα υλικά μαζί.
Σε ένα ταψί που το λαδώσαμε
ρίχνουμε το μισό κουρκούτι και το απλώνουμε.
Από πάνω ρίχνουμε όλη τη γέμιση
και τη σκεπάζουμε με το υπόλοιπο κουρκούτι
που το στρώνουμε ομοιόμορφα.
σε μία λεκάνη και τα αλατίζουμε.
Τα αφήνουμε για μισή ώρα να μαραθούν λιγάκι
και τα τοποθετούμε σε σουρωτήρι
για να τα στύψουμε καλά να φύγουν τα υγρά τους.
Τα βάζουμε σε μία λεκάνη
και κοσκινίζουμε από πάνω το αλεύρι.
Προσθέτουμε τη φέτα, τα αυγά,τον άνηθο
τον μάραθο,τον μαιντανό ψιλοκομμένα.
Ρίχνουμε το λάδι και αλατοπιπερώνουμε.
Ανακατεύουμε πολύ καλά.
Σε μια άλλη λεκάνη φτιάχνουμε το κουρκούτι
ανακατεύοντας όλα τα υλικά μαζί.
Σε ένα ταψί που το λαδώσαμε
ρίχνουμε το μισό κουρκούτι και το απλώνουμε.
Από πάνω ρίχνουμε όλη τη γέμιση
και τη σκεπάζουμε με το υπόλοιπο κουρκούτι
που το στρώνουμε ομοιόμορφα.
ΨΗΣΙΜΟ:180 Βαθμοί για 1 ώρα.
ΔΟΚΙΜΑΣΤΕ ΤΟ.
ΤΑ ΥΛΙΚΑ ΤΟΥΣ:
1 Κιλό πατάτες.
2 Αυγά.
1 Λεμόνι.
100 Γραμμάρια τυρί φέτα.
1 ματσάκι μαιντανό.
50-60 Γραμμάρια βούτυρο.
Λίγη φρυγανιά τριμμένη.
Αλάτι, πιπέρι..
..και σπορέλαιο για το τηγάνισμα.
ΠΩΣ ΤΟΥΣ ΦΤΙΑΧΝΟΥΜΕ:
Καθαρίζουμε τις πατάτες
και τις τρίβουμε στον τρίφτη.
Tις στραγγίζουμε στο σουρωτήρι..
Εκεί τις αλατίζουμε και τις ρίχνουμε
το χυμό του λεμονιού για να μη μαυρίσουν.
Ψιλοκόβουμε τον μαιντανό και τρίβουμε το τυρί.
Ανακατεύουμε όλα τα υλικά μαζί
και προσθέτουμε και τη φρυγανιά
για να σφίξουν ώστε να πλάθονται.
Τηγανίζουμε σε καυτό λάδι μέχρι να ροδίσουν.
***
Τους βάζουμε Σε απορροφητικό χαρτί
ΤΑ ΥΛΙΚΑ ΤΟΥΣ:
1 Κιλό πατάτες.
2 Αυγά.
1 Λεμόνι.
100 Γραμμάρια τυρί φέτα.
1 ματσάκι μαιντανό.
50-60 Γραμμάρια βούτυρο.
Λίγη φρυγανιά τριμμένη.
Αλάτι, πιπέρι..
..και σπορέλαιο για το τηγάνισμα.
2 Αυγά.
1 Λεμόνι.
100 Γραμμάρια τυρί φέτα.
1 ματσάκι μαιντανό.
50-60 Γραμμάρια βούτυρο.
Λίγη φρυγανιά τριμμένη.
Αλάτι, πιπέρι..
..και σπορέλαιο για το τηγάνισμα.
ΠΩΣ ΤΟΥΣ ΦΤΙΑΧΝΟΥΜΕ:
Καθαρίζουμε τις πατάτες
και τις τρίβουμε στον τρίφτη.
Tις στραγγίζουμε στο σουρωτήρι..
Εκεί τις αλατίζουμε και τις ρίχνουμε
το χυμό του λεμονιού για να μη μαυρίσουν.
Ψιλοκόβουμε τον μαιντανό και τρίβουμε το τυρί.
Ανακατεύουμε όλα τα υλικά μαζί
και προσθέτουμε και τη φρυγανιά
για να σφίξουν ώστε να πλάθονται.
Τηγανίζουμε σε καυτό λάδι μέχρι να ροδίσουν.
και τις τρίβουμε στον τρίφτη.
Tις στραγγίζουμε στο σουρωτήρι..
Εκεί τις αλατίζουμε και τις ρίχνουμε
το χυμό του λεμονιού για να μη μαυρίσουν.
Ψιλοκόβουμε τον μαιντανό και τρίβουμε το τυρί.
Ανακατεύουμε όλα τα υλικά μαζί
και προσθέτουμε και τη φρυγανιά
για να σφίξουν ώστε να πλάθονται.
Τηγανίζουμε σε καυτό λάδι μέχρι να ροδίσουν.
***
Τους βάζουμε Σε απορροφητικό χαρτί
για να τραβήξει τα πολλά λάδια.
ΔΟΚΙΜΑΣΤΕ ΤΟΥΣ.
ΔΟΚΙΜΑΣΤΕ ΤΟΥΣ.
Δεν υπάρχουν σχόλια :
Δημοσίευση σχολίου