ΕΚΤΕΛΕΣΗ.
Ζεσταίνουμε το φούρνο 160C-180C με τον αέρα.
Πλένουμε τα βάζα και τα καπάκια τους
σε ζεστό σαπουνόνερο, ξεπλένουμε καλά
και βάζουμε τα βάζα όρθια
σε ένα ταψί στο φούρνο, για 10 λεπτά.
Ξεπλένουμε απαλά τις φράουλες
με κρύο νερό και στη συνέχεια
τις στραγγίζουμε καλά
χρησιμοποιώντας χαρτί κουζίνας.
Αφαιρούμε τα κοτσάνια και τα φυλλαράκια.
Βάζουμε το χυμό λάιμ και τη ζάχαρη
σε μία μεγάλη φαρδιά κατσαρόλα
σε χαμηλή φωτιά και ανακατεύουμε
μέχρι η ζάχαρη να διαλυθεί και ξαφρίζουμε.
Κατεβάζουμε από τη φωτιά
και ρίχνουμε τις φράουλες.
Αφήνουμε, για μισή ώρα, να κρυώσουν.
Τις ξαναβάζουμε στη φωτιά και τις βράζουμε
ξεσκέπαστες, για 5-8 λεπτά
μέχρι να δέσει το σιρόπι.
Αφού είναι καθαρό από αφρό στην επιφάνεια
προσθέτουμε το βούτυρο, να διαλυθεί.
Ρίχνουμε το ροδόνερο και ανακατεύουμε.
Το αφήνουμε να κρυώσει για μισή ώρα.
ΣΤΗ ΣΥΝΕΧΕΙΑ.
Το βάζουμε στα αποστειρωμένα βάζα-με ετικέτες.
Φυλάσσεται σε δροσερό και ξηρό μέρος.